Før påske behandlet Agder Lagmannsrett oppsigelsen av en førsteamanuensis ved UiAs fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap. Lagmannsretten kom fram til at UiA har retten på sin side, og påla mannen å dekke UiAs saksomkostninger på 206.000 kroner i tillegg til sine egne.

Prosessen har pågått over to år og preget arbeidsmiljøet i stor grad. Også i tingretten tapte den oppsagte i spørsmålet om rett til å stå i jobben. UiA begrunnet oppsigelsen med kvaliteten på undervisning og «manglende fleksibilitet» i arbeidet.

Men saken slutter ikke der. Den oppsagte har nå byttet advokat. John Christian Elden har nylig anket saken inn for Høyesterett.

I anken kommer det fram at Elden mener det er begått viktige feil i domspremissene, blant annet at oppsigelsen har skjedd på grunnlag av et prøvetidsreglement etter at prøvetiden var passert. Det er også reist spørsmål om drøftingsretten med den oppsagte ble ivaretatt i prosessen.

Den oppsagte ønsker ikke å kommentere saken offentlig nå.

— UiA er orientert om at saken er anket. Vi har ingen kommentar, saken håndteres på vår side av Regjeringsadvokaten, sier rektor Torunn Lauvdal.