Marta Alise Johansens dorulltips har blitt svært populære på youtube. Foto: Montasje.
martaelisejohansen.jpg Foto: Privat

— Jeg begynte å legge ut videoene for to uker siden, og nå har har over 45.000 vært inne for å se. Det er utrolig gøy, sier Johansen.

I skrivende stund har videoen med dorullprosjektet blitt sett 45.262 ganger. Marta Alise Johansen elsker å være kreativ, og hun ønsker å være en inspirasjon for andre.

— Interessen for dorullene startet egentlig med et annet prosjekt for noen år siden. Jeg skulle lage veggpynt, men gikk lei av det. Etter hvert så jeg potensialet med bordbrikkene, sier Johansen.

Se Marta Alises dorulltips i videoen under:

I februar startet hun en blogg, der hun deler alt fra personlige historier til kreative ideer.

Stor utenlandsk interesse

I videoene, som knapt har ligget ute to uker på youtube, viser 23-åringen hvordan de grå dorullene kan bli forvandlet til flotte bordbrikker.

— Jeg sprayer de i ulike farger før de limes sammen. Dette er noe alle kan klare, og jeg tror den enkle fremgangsmåten gjør at dette er populært. Å bruke doruller som bordbrikker er jo også noe som er litt annerledes.

Johansen er glad for at hun kan inspirere andre til å kaste seg på «do it yourself- bølgen».

— Lag det selv, eller «do it yourself», er veldig i vinden. Denne dekorasjonen har jo en lav kostnad også, det tar bare litt tid å samle inn alle dorullene, ler hun, og forteller videre at hun får hjelp av både venner og familie til å samle inn doruller.

Ingen dorull-butikk

Tipsene hennes har nå spredt seg utenfor Norges grenser. Etter at Johansen delte videoen med nettstedet kreativeideer.com, ble den plukket opp av et dansk nettsted. Derfra gikk det bare én vei.

martaelisejohansen.jpg Foto: Privat

— Folk fra Danmark, og til og med fra USA har begynt å følge meg på sosiale medier. Videoene jeg har lagt ut, er jo på norsk, men det betyr jo at de forstår fremgangsmåten godt, forteller hun, og legger til:- På bloggen min har jeg mellom 2000 og 5000 lesere. Når over 40.000 har sett videoene, er det klart at dette er stort.

Selv om interessen vokser for Johansens kreative prosjekter, er hun klar på at dette kun er en hobby.

— Jeg er bare glad for å kunne dele tipsene mine med andre. Jeg har fått noen forespørsler av venner, som ønsker å bestille bordbrikker. Det er jo morsomt, men det blir nok ingen dorull-butikk med det første, ler hun.