Voldsepisoden fant sted natt til 16. november i fjor. 25-åringen fra Lillesand kjørte da til sentrum for å hente sin tre år yngre bror, som hadde vært en tur på byen.

Ved Se det kebab og pizza kom 25-åringen i kontakt med tre andre som også hadde vært på byen i Lillesand. En av de tre spurte da 25-åringen om han kunne kjøre dem til Kristiansand for 500 kroner.

Ble kalt hore

Da 25-åringen avviste tilbudet ropte en av de tre at han var «en hore». 25-åringen kjørte deretter fra stedet og plukket opp sin 22 år gamle bror, som befant seg i nærheten.

Han kjørte så tilbake til kiosken hvor de tre personene fremdeles befant seg. Mannen som hadde kalt 25-åringen en hore, løp da fra stedet sammen med en kvinne. En av brødrene gikk ut av bilen og slo ned kameraten til paret og løp sammen etter mannen og kvinnen.

Ved DnB tok de igjen mannen og slo ham i bakken. Ifølge dommen sparket brødrene ham flere ganger mens han lå nede. Kvinnen forsøkte å stoppe voldsutøvelsen, men ble dyttet bort og slått.

Gikk for langt

Kristiansand tingrett mener 25-åringen hadde lov til å reagere på grunn av det provoserende utsagnet, men at han gikk for langt til å kunne slippe straff. Retten kom fram til en passende straff for 25-åringen er 27 dagers fengsel. Den 22 år gamle broren ble dømt til 45 dagers fengsel.

22-åringen må også betale 843 kroner i erstatning for en ødelagt bukse og utgifter knyttet til legevaktbesøket for en av de fornærmede. Brødrene må i tillegg dekke det offentliges saksomkostninger på 3000 kroner.