Norwegian trues av sympatistreik

Selv om Norwegian skulle klare å skaffe nok piloter mens pilotstreiken pågår, kan selskapet bli rammet av sympatistreik fra andre Parat-medlemmer i luftfarten.

Publisert:

Norwegian kan bli rammet av sympatistreik. Foto: NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

YS-forbundet Parat organiserer både kabinpersonell, sikkerhetskontrollører, teknikere og drivstoffyllere, renholdsarbeidere og cateringpersonale på norske flyplasser.

Søndag sendte YS et varselbrev til NHO om sympatiaksjon. Forbundet ber om et forhandlingsmøte på vegne av nær 750 kabinansatte i Cabin Services Norway, som vurderer å streike i sympati med Norwegian-pilotene.

– Klassisk retorikk

– Vi har allerede varslet NHO om sympatiaksjoner fra de ansatte i kabinen, og vil fortløpende vurdere videre sympatiaksjoner også fra andre av våre medlemsgrupper, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til avisen.

– Dette er klassisk Parat-retorikk. De har snakket om sympatistreiker i lang tid. De er ikke opptatt av passasjerene og ønsker å dra oppmerksomheten bort fra hva konflikten egentlig handler om. Parat ønsker at deres medlemmer skal ha full styringsrett over Norwegian, og det er naturligvis helt utelukket for Norwegian-ledelsen å la en fagforening overta de kommersielle beslutningene. Det er en klassisk avledningsmanøver, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til avisen.

Tolv Norwegian-fly innstilt mandag

De fleste flyene går som normalt, men passasjerer på tolv Norwegian-flygninger må mandag flyttes til andre avganger på grunn av pilotstreiken, opplyser selskapet.

– Reisende må forberede seg på forsinkelser, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NRK.

De aller fleste avgangene både innenriks og i Norden går imidlertid som normalt mandag. Flyselskapets langruter til Asia og USA går også som normalt.

70 piloter i Norwegians datterselskap Norwegian Air Norway ble lørdag tatt ut i streik. Blir ikke partene enige, trappes streiken opp til å omfatte totalt 650 piloter fra onsdag.

Da vil alle Norwegians piloter være i streik.

Publisert:

Les også

  1. Disse rutene rammes av Norwegian-streiken søndag

  2. Norwegian-piloter er forberedt på langvarig streik

  3. Flystreik i Norwegian

  4. Åtte SAS-fly avlyst på grunn av streik

  5. Slik takler du flystreiken

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Trafikk