— Dette var deilig, sier en godt fornøyd NM-vinner, som skal til EM i Triathlon neste helg.

Unggutten jaget Alexander Broberg Skeltvedt som ledet løpet lenge. Men på den andre runden tok tritlontalentet igjen Broberg Skeltvedt, som hadde skaffet seg et drøyt to minutter forsprang fra svømmingen, og løp inn til seier på tiden 1,54,25. — Jeg trodde jeg måtte kjøre for andreplassen, men litt utpå syklingen fikk jeg beskjed om at jeg tok innpå og da fikk jeg troa på at jeg kunne vinne. Og da jeg tok han igjen på løpingen i skogen så jeg meg aldri tilbake, sier Iden.

Broberg Skeltvedt, også han fra vestlandet, sikret seg andreplassen cirka fire minutter bak Iden.

— Det var mellom meg og Gustav det stod om på forhånd. Jeg måtte bare kjøre på svømmingen siden han er en bedre løper enn meg. Og når han tok meg igjen hadde jeg ikke så mye å gå på, sier Broberg Skeltvedt, som også skal delta på EM neste helg, og av den grunn ikke gikk helt i kjelleren for å kjempe om seieren.

Vant for fjerde året på rad

Norgesmester i kvinneklassen ble for fjerde året på rad Mette Pettersen Moe (39) fra Østmarka IL.

— Dette er ikke noe annet enn fantastisk. Helt underbart, sier en strålende fornøyd NM-vinner.

Beste sørlending ble Andreas Mathningsdal Pedersen fra Kristiansand Thriatlon, som løp inn til tolvte plass nesten 13 minutter bak vinneren.

— Målet var topp ti, men jeg er godt fornøyd. Jeg var opp som nummer to av vannet fra svømmingen. Jeg følte syklingen gikk greit, men det er der jeg er dårligst, sier Mathningsdal Pedersen, som etter syklingen var nede på 20. plass.

— På syklingen og løpingen fokuserte jeg på å åpne rolig slik at jeg kunne sørge for god progresjon utover. A bli nummer tolv totalt er jeg godt fornøyd med, sier han.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med mer!