Blant gjenstandene som Kristiansand tingrett mener den nå 41 år gamle mannen prøvde å lure til seg erstatning for var et piano, flere elektriske senger, oppvaskmaskin, kostbare tepper, ti spisestuestoler, et hjørneskap, flere kommoder, tre lenestoler i skinn, flatskjerm, tredemølle, tolv par ski og fem skateboard. Samlet mente retten at det urettmessig var ført opp varer for 150.000 kroner.

41-åringen innrømmet at de nok ikke hadde hatt alle disse gjenstandene, men forklarte det hele med at det var husets 14 år gamle datter som hadde skrevet tapslista til forsikringsselskap. Denne forklaringen festet ikke retten lit til.

Forsikringssvindelen ble avdekket etter at det ikke ble funnet rester etter noen av disse gjenstandene i den utbrente boligen. Politiet mistenkte mannen for å ha antent brannen, men saken ble henlagt etter bevisets stilling.

Den tidligere ustraffede mannen ble dømt til 90 dagers fengsel, hvorav 30 dager betinget. Retten fant ham også skyldig i å ha kjørt i 98 km/t i en 60-sone i Kristiansand. Etter at mannen i den forbindelse mistet førerkortet, ble han tatt for å kjøre uten lappen hele fem ganger.