— Vi skal gi folk oversikten over det som skjer i byen. Det blir anbefalinger, anmeldelser, guider og forhåndsomtaler. Vi skal skrive om det som engasjerer unge - ikke det som foreldrene deres mener bør engasjere dem. Politikk og tunge nyheter holder vi oss unna. Dette skal være lettbeint godt underholdningsstoff, og vi skal bidra til å gjøre Kristiansand til en kulere by, forteller KRSby-redaktør Vegard Nekstad (26).

Besøk KRSby her

Følg KRSby på Facebook

Mobiltilpasset

Mandag åpner betaversjonen av Kristiansands nye underholdningsnettsted for unge voksne, KRSby. Siden er spesielt tilpasset for lesing på mobil. KRSby er inspirert av eksisterende norske nettsteder og magasiner som Osloby, P3, Natt & Dag, Spirit, 730.no og Utetrend i Bergen. Nekstad mener at det har manglet et slikt nettsted i Kristiansand.

— Vi vet at mange har brukt diverse Facebook-sider til å holde seg oppdatert på hva som skjer. Vi vil samle alt på en plattform.

- Hva er fallgruvene?

Slik ser mobilførstesiden på KRSby ut.

— Dersom vi ikke klarer å levere det unge vil ha, da feiler vi.

Nye annonsemetoder

Nekstad mener at det blir spennende, men krevende å starte det nye nettmagasinet. Med seg har han salgsleder Kristian Thomassen (31) og journalist Ida Søreng (25).

Thomassen har ansvaret for annonsesalget, og sier at KRSby vil være åpne for nye måter å annonsere på, blant annet å la annonsører bidra med innhold på siden.

- Det er en del skepsis i mediebransjen til å la annonsører bidra med innhold. Hvordan ser du på det?

— Dette innholdet vil bli merket med annonse, og vil også merkes i egne farger, så dette ser jeg ingen problemer med, svarer Thomassen.

Søreng er nyutdannet journalist fra Norges Kreative Fagskole i Stavanger. Hun vil skrive om det som skjer i byen, og vil spesielt ha ansvar for uteliv.

— Det er kjempegøy å få sjansen til å være med på dette. Det blir veldig spennende, sier hun.

LES OGSÅ: Bare Flaks-gutta får tårene til å trille

- Spennende

Fædrelandsvennens sjefredaktør Eivind Ljøstad har skyhøye forventninger til gjengen i KRSby, og er tydelig på hvorfor Fædrelandsvennen satser på et nytt nettsted:

Eivind Ljøstad

— Det er ingen hemmelighet at tradisjonelle medier må utvikle seg for å fremstå som relevante for yngre lesere, Derfor er dette et veldig spennende produkt som vi håper unge leser vil bruke og like, og at de kan utvikle et livslangt forhold til Fædrelandsvennen slik som sine foreldre. - KRSby skal være et underholdningsmagasin for unge lesere, der politikk og tyngre nyheter velges bort. Hva med samfunnsoppdraget? Skal ikke Fædrelandsvennen levere slike nyheter til ungdom?

— Vi må se på totaliteten i det vi leverer. Dersom det vi leverer på KRSby kan få unge til å lese noe av det andre som vi har på fvn.no kommer vi langt på vei.

Betaversjonen av KRSby åpnes på mandag for mobil. Utover sommeren vil det komme tilpassede sider til brett og PC. Innholdet på KRSby vil være åpent.