Bakgrunnen var at mannen skal ha tatt upassende bilder av en ung kvinne. Derfor skulle han «skremmes».

Nå er en 32-åring dømt til 60 dagers fengsel, halvparten betinget, for medvirkning til frihetsberøvelse. Hovedmannen er ennå ikke dømt i saken.

Natt til lille juleaften i fjor ble 32-åringen spurt av hovedmannen om å være med på turen «i tilfelle han gikk for langt». Utenfor en dagligvarebutikk i Vennesla ble 45-åringen beordret inn i en bil. Han ble slått flere ganger av hovedmannen, før 32-åringen grep inn.

Ferden gikk til Erkleiv hvor han ble slått med et balltre og truet med en softgun av hovedmannen. Igjen grep kompisen inn.

Deretter ble 45-åringen beordret til å kle av seg og fratatt klærne, et par mobiltelefoner og noen penger. Han ble så forlatt. Etter en stund overtalte 32-åringen hovedmannen til å kjøre tilbake og hente 45-åringen.

Litt senere gjentok de metoden, nå på Drivenes. Mannens klær ble lagt sammen med en lysende lommelykt noen hundre meter unna. 45-åringen fant ikke klærne sine igjen. I tre grader og regn, og kun iført en lang underbukse, gikk han til nærliggende hus og banket på. Politiet ble tilkalt og fant en forslått og forkommen mann.

I retten ga 45-åringen uttrykk for at han ikke ønsker mennene straffet fordi de er venner av ham.