Bilen ble tauet inn av Falck Bilberging inn etter at is fra stor høyde knuste frontruten. Foto: Torbjørn Witzøe

– Jeg så isen falle ned fra fjellsiden 10-15 meter foran bilen, og rakk ikke å reagere før frontruta ble smadret. Glasset ble knust på tre steder, og det var helt umulig å kjøre videre på egen hånd, sier Stig Morsund, som er bosatt i Kristiansand.

Han var på vei til Farsund for å hente noen barn da isblokkene smadret frontruta hans ved firetiden mandag ettermiddag. Det kom også en bil like bak, men denne ble ikke truffet.

Ikke fysisk skadet

– Jeg må vel bare være glad for at jeg var alene i bilen og ikke ble skadet. Jeg har kjørt mye på denne veistrekningen, og har jo også den tragiske dødsulykken her friskt i minne. Det er for galt at ikke en så trafikkert vei som E 39 kan sikres bedre, sier Stig Morsund.

Dødsulykken han sikter til skjedde omtrent på samme stedet sommer 2010, da bilen til en kristiansander ble truffet av steinsprang.

Ny bil truffet

Bare et par timer etter at bilen til Stig Morsund ble truffet av is på fredag, fikk en ny personbil slått inn frontruten på samme sted. Da det denne gangen var passasjersiden av frontruten som ble smadret, klarte føreren å kjøre bilen videre på egen hånd.

Det er under en uke siden E 39 på Try var helt stengt i nesten et døgn på grunn av is som raste ned i veibanen. Den gang ble det skiltet omkjøring, og bilistene fikk en 30 kilometer lang omvei.