Ekspert i Sosiale Medier på NTNU, Arne Krokan, mener at de eldre bidrar til en vekst hos Facebook.

— Vi kommer til å se mer av i fremtiden at eldre bruker Facebook. De over 60 er den aldersgruppa som gjør at nettsamfunnet vokser mest akkurat nå. Flere unge har begynt å bruke Instagram, Snapchat og Vine som en erstatning for Facebook. Flyktende tenåringer gjør at antall Facebook-profiler går ned i prosent.

Han legger til at nettsamfunnet står i fare for en stor nedgang.

— Det spekuleres i at 80% av brukerne kommer til å forsvinne innen et par år.

Ekspert i Sosiale Medier på NTNU Trondheim, Arne Krokan, mener at flere eldre bruker Facebook, mens de unge forsvinner til andre medier. Foto: Privat

Ifølge en undersøkelse basert på Facebooks egne advertising-tall, har 11 millioner amerikanske tenåringer flyktet fra Facebook siden 2011. ## Fant konen på sosiale medier

Bjørn O. Isachsen (70) fra Lillesand er en aktiv Facebook-bruker. Han fant sin store kjærlighet på nettsamfunnet.

— Den mest positive opplevelsen jeg har hatt på sosiale medier, er at jeg møtte en kvinne på Facebook. Vi holdt kontakten, og hun ble senere kvinnen i mitt liv. I dag er jeg gift med henne, sier Isachsen.

Han bor mesteparten av tiden i Kenya med henne, hvor han også jobber som frivillig i forskjellige organisasjoner.

Isachsen legger til at romansen skjedde helt uventet.

— Det var veldig tilfeldig. Jeg jobbet på Røde Kors i Kristiansand som frivillig flyktning-guide. Jeg møtte henne på Facebook gjennom felles bekjente.

Lett å ta kontakt

Cecilie Staude ser en økning når det kommer til eldre som bruker Facebook. Men hun tror ikke at Foto: Privat

Høyskolelektor og forsker på sosiale medier på BI, Cecilie Staude, tror at interessegrupper på Facebook er en bra plattform for de eldre å søke kontakt med andre.— Det finnes mange grupper, hvor spesielt pensjonister kan være aktive. Her kan de også møte flere med samme interesser, og dyrke hobbien. I tillegg er terskelen lavere for å ta kontakt på Facebook, enn å måtte ringe vedkommende og spørre om de vil finne på noe, sier Staude.

Staude tror at Facebook er den mest populære arenaen for å møte folk på nettet.

— Nettdate-sider har jo vært populært siden tidenes morgen, men nå tror jeg at det er vanligere å bli kjent med mennesker gjennom Facebook. Dette gjelder både de yngre, og de eldre som søker kontakt.