Tall fra Avninor viser at det totalt var 88.069 reisende over lufthavnen i mars, noe som utgjør en nedgang på 5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Dette fordeler seg med 62.736 reisende innlands, 25.302 reisende utlands og 31 offshore.

11 prosents nedgang

Tallene viser en nedgang på hele 11 prosent i antall passasjerer på faste ruter til utlandet.

— Nedgangen i utlandstrafikken skyldes i stor grad redusert produksjon i chartermarkedet. Flere av våre charterruter starter senere på våren enn sammenlignet med i fjor, opplyser lufthavnsjef Thomas Langeland i en pressemelding.

Berørt av streiken

Innenlandstrafikken hadde i mars en nedgang på 2,2 prosent sammenlignet med samme måned i 2014. — Innenlandstrafikken ble sterk berørt av streiken i flyselskapet Norwegian med et stort antall kanselleringer. Som følge av streiken viser marstallene også en nedgang i antall flybevegelser, forteller Langeland.

Akkumulerte tall for året viser en nedgang på 3,8 prosent og 238.804 reisende over lufthavnen. Antall flybevegelser viser en fortsatt positiv akkumulert utvikling, opplyser lufthavnsjefen.

I februar var det en nedgang på 1,8 prosent for flyplassen totalt. Da var nedgangen i passasjertall for utenlandstrafikken på 7 prosent.