— Jeg vet flere politikere som sier at 12 år med Johnny får klare seg, og det at jeg har sittet så lenge vil nok bli brukt imot meg. Jeg håper likevel at velgerne fremdeles har tillit til meg, sier Greibesland.

Under det direkte ordførervalget i 2007 stemte nesten halvparten av velgerne i Songdalen på ham.

— Dersom jeg får fortsette som ordfører blir arbeidet med å finne trasévalg for ny E 39 den viktigste oppgaven. For våre innbyggere og næringslivet er det avgjørende at arbeidet med ny motorvei ikke stopper opp på grunn av uenighet mellom kommuner, vegvesen og fylkesmann, sier ordføreren.

Var listefyll

Johnny Greibeslands politiske karriere startet i 1991. Han var egentlig bare listefyll for Senterpartiet, men ble valgt inn i kommunestyret. Den første perioden som folkevalgt ga imidlertid ikke mersmak, og bonden følte han kastet bort tiden som ellers kunne vært brukt på gården. Etter fire års pause var kom han likevel tilbake, og da kom han inn i formannskapet.

— Det politiske arbeidet har bare blitt stadig mer interessant, og jeg stortrives fremdeles som ordfører, sier Greibesland.

- Helt åpent

Fremskrittpartiets Arild Birkenes tror det er helt åpent hvem som blir ny ordfører.

— Etter 12 år bør det være rom for å gjøre utskiftinger. Etter at stemmene er telt opp på valgdagen, vil det være naturlig at partiene setter seg ned og ser på andre kandidater, sier han.

- Passiv og forsiktig

Også Høyre har gått hardt ut og sagt at de ønsker et skifte.

— Johnny Greibesland er populær, men vi er flere politikere som mener han er blitt for varm i trøya. Vi trenger ny giv og en ordfører som profilerer Songdalen bedre. Jeg mener sittende ordfører har vært for passiv og forsiktig. I dag er det knapt noen som vet hvor Songdalen ligger eller står for, sier Høyres ordførerkandidat Anders Ramsland.

— Jeg vil ikke være med på å snakke ned Johnny Greibesland som har vært en samarbeidet mann, men også jeg ønsker å bli ordfører. Dersom jeg skulle få sjansen vil mine hjertesaker være barn og unges oppvekstmiljø, samt arbeide for en god integrering av flyktninger og asylsøkere, sier Terje Imeland (KrF).

Stor enighet

Når kommunebudsjettet i Songdalen blir enstemmig vedtatt er det ikke lett å finne de store politiske skillelinjene i Songdalen. Ordfører Johnny Greibesland sier han synes synd på innbyggerne som må velge mellom partier som er enige i så mye.

Senterpartiet og Arbeiderpartiet har vært mer skeptiske enn til andre partiene til å konkurranseutsette tilbud til eldre og unge, men også ordførerkandidat Jan Erik Tønnesland (Ap) mener det er på tide å slippe til nye koster på ordførerkontoret.

— Dersom Arbeiderpartiet får en ekstra representant og Senterpartiet beholder sine seks, vil vi kunne få et rent rød-grønt flertall i kommunestyret. Våre to partier har samarbeidet godt, sier Tønnesland.

Godt fornøyd

Greibesland er godt fornøyd med kommunens utvikling i de årene han har vært ordfører.

— Jeg overlot gården til sønnen i 2005 og har for egen del ingen plan B om jeg ikke får fortsette som ordfører. Da blir det vel kanskje å nave, sier Greibesland og ler.