Ved 20-tiden tirsdag postet Agder FpU på sin Facebook-profil et bilde av to lettkledde kvinner som soler seg på dekk på en båt. På delingen skrev partiet at de sier nei til flytevestpåbud, og på bildet kan man lese følgende:

«Dette er nå FORBUDT. Hilsen Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, MDG og (selvfølgelig) KrF».

Slik ser innlegget ut på Facebook:

— Lavmål

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Spesielt etter at Nettavisenomtalte bildet haglet det inn med kommentarer.

«Lavmål av et politisk parti å legge ut sånn her», skriver en.

«Dette er et lavmål av Fpu. Håper storebror Frp i alle fall innser at det å spille på seksualitet er direkte flaut, barnslig og underlegent av et politisk parti», skriver en annen.

En tredje kommentator påpeker at det i tilfellet på bildet ikke er ulovlig, fordi flytevestpåbudet kun gjelder båter under åtte meter.

«For å få ombord de damene der, må du uansett ha båt lengre enn 8 meter (26 fot) så da løser problemet seg selv» skriver han.

- Ikke greit

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen fra Arendal reagerte også da hun så bildet.

— Jeg hadde ikke gjort det selv, og jeg synes ikke det er greit at ungdomspartiet deler dette bildet. Men de er ungdommer og ser ting på sine måter. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Godskesen til Fædrelandsvennen.

Sissel Andersen, bystyrerepresentant for Kristiansand Fremskrittsparti, ser ikke noe problem i at ungdomspartiet forsøker å skape debatt med bildet av kvinnene i bikini.

— Jeg synes det er helt greit. Å være litt kontroversiell og skape litt debatt ser jeg ikke noe galt i. Men det kunne kanskje vært en mann også på bildet, det er litt mye fokus på kvinner, sier hun.

Satt på spissen

Theodor Barndon Helland, leder av Fremskrittspartiets ungdomsparti i Agder, sier det ikke var de som laget bildet, men står for innholdet.

Theodor Barndon Helland, leder av Fremskrittspartiets ungdomsparti i Agder. Foto: Privat

— Vi fant bildet tilfeldig, og synes det satte forbudet på spissen og var morsomt. Derfor delte vi det, sier han.Flere har stilt spørsmål ved at ungdomspartiet spiller på seksualitet i en politisk debatt.

— Det kan jeg forstå, og det var heller ikke hensikten med delingen. Vi synes det var morsomt og spisset, og delte det for å skape debatt, forklarer Helland.

- Frihetsberøvelse

Tirsdag vedtok Stortinget med én stemmes overvekt at flytevest er påbudt i fritidsbåter under åtte meter. En noe uvanlig allianse av SV, Høyre og Fremskrittspartiet var imot påbudet.

— Vi mener påbudet er en frihetsberøvelse. Det viser en vilje til å detaljregulere, og er prinsipielt en veldig dårlig idé, sier Helland.

Han er også kritisk til håndhevelse av påbudet.

— Når man innfører et påbud i lov fra Stortinget må noen sørge for at det følges, og det blir jo politiet. Vi mener det er en fryktelig prioritering at politiet skal bruke ressurser på dette. Det er mye viktigere ting å bruke skattebetalernes penger på enn å sjekke at folk har på seg flytevest, forteller FpU-lederen.