Klokka 19.44 meldte brannvesenet om brann i en bygning i sentrum av Åmli.

— Vi fikk melding om brann i et forsamlingshus og rykket ut, opplyser brannsjef i Østre Agder brannvesen, Hans Henrik Bakke, til Fædrelandsvennen.

Evakuert

Det skal ikke ha vært noen personer inne i huset da brannen startet.

— Det var god fyr i taket på bygget da vi kom frem, så det var ganske hektisk for de første mannskapene som var på stedet. Det ble også iverksatt evakuering av beboere i det nærmeste huset for å være på den sikre siden, forteller brannsjefen.

Totalt var det 17 stykker fra brannvesenet på stedet.

Takket være en solid og rask jobb så ble aldri nabohuset truet av flammene, og skadene av brannen ble begrenset til forsamlingslokalet.

Store skader

Da Fædrelandsvennen snakket med Bakke, klokka 21.30 var brannen akkurat slukket.

— Nå har vi full kontroll. Vi tar nå en liten pust i bakken og planlegger det videre arbeidet med etterslukking og sikring av bygg, sier Bakke.

På tross av brannvesenets innsats ble det store skader på bygget som brant.

— Det ble mye skader i tak og loft, og på grunn av det var vanskelig å komme til ble det også brukt mye vann. Dermed ble det også mye vannskader, forklarer Bakke.

Ildkule

NRK Sørlandet har vært i kontakt med huseier, Kjell Hauge. Han forteller til de at det trolig var et lynnedslag som startet brannen.

— Jeg har snakket med han som varslet om brannen. Han sier at han så en ildkule som kom i voldsom fart. Så hørte han et smell. Etter hvert steg røyken.

Bakke bekrefter at brannen kan skyldes et lynnedslag.

— Vi har snakket med vitner som forteller at de har sett at lynet har slått ned, men vi kan ikke si det med sikkerhet da vi ikke har fått etterforsket brannårsaken ennå, sier han.