Timenes er styreleder for Stiftelsen Gimle Gård og ivaretar testamentet og eiendommene etter kvinnen som i 1968 testamenterte Gimle Gård til Kristiansand kommune.

Utenfor

Styret reagerer på at det er holdt utenfor diskusjonene om å omgjøre Agder Naturmuseum til Universitetsmuseum og at deler av eiendommen på Gimle skal selges til Statsbygg.

— Vi burde vært informert. Nå ønsker vi å passe på at ikke noe skjer i strid med testamentet, den tinglyste avtalen og stiftelsens vedtekter. Planene om universitetsmuseum er spennende, men det formelle må være i orden, sier Timenes

Vognsamling

Titti Arenfeldt-Omdal etterlot seg en stor samling vogner, karjoler, sleder og rideutstyr.

— Den er flyttet til et magasin på Lista, tilhørende Vest-Agder-museet. Vi synes den runde Ridehallen bør brukes til å stille samlingen ut, og det ønsker vi å sikre oss, sier Timenes.

Kommunens ønske er å selge deler av Gimle gård til Statsbygg, og at Universitetet oppretter universitetsmuseum med base både på Gimle og Dømmesmoen i Grimstad. Bystyret sa prinsipielt ja til løsningen i forrige uke.

— Alle testamenter, regler og lover skal følges, er kulturdirektør i Kristiansand, Stein Tore Sorthe, reaksjon på Gimle Gård-styrets bekymringer.