Øystein Tjomsland, ofte omtalt som Kaptein Sabeltann, havnet i fjerde par utvendig fra start i NM-løpet. Det ble dermed ikke noe kamp direkte mellom Tekno Odin og favoritten Lome Brage.

500 meter fra mål så det ikke ut til at hjemmehåpet skulle ta sin tredje strake NM-tittel med samme kusk, men så løste alt seg til stor jubel fra hjemmepublikum.

«Helt utrolig»

Da det ble tutet for oppløp i kaldblods-NM, hadde Tekno Odin kommet via sporene gjennom siste sving. På oppløpet dundret hingsten forbi konkurrentene til en sikker seier til øredøvende jubel fra publikum.

— Jeg hadde stort forventningspress på meg før løpet, men det er vi vant til. Nå ble det ikke som forventet fra start, og vi havnet i bakre posisjoner, sier Tjomsland til Fædrelandsvennen.

— Tekno Odin hadde vel den råeste avslutningen jeg har kjørt med ham i et NM-løp før. Jubelen fra hjemmepublikum var helt utrolig. At jeg er den eneste som har vunnet tre NM-løp på rad med samme hest, er også stort, erkjenner travparkens trenernestor.

Bedre enn Ulf

Også Alm Svarten har vunnet NM tre ganger på rad, men to av gangene var Ulf Thoresen kusk og tredje gangen var det Tore Helge Larsen som styrte verdenstraveren inn til triumf.

— At jeg nå er bedre enn Ulf Thoresen legger jeg ikke så mye vekt på. Det å vinne på hjemmebane på ny, for tredje gang, er større, oppsummerer Tjomsland.

— Den mottakelsen vi fikk mot mål, og her i restauranten etterpå, er helt utrolig, legger seierskusken til. Han tok seg faktisk tid til å vinke til konkurrentene de siste 50 meterne av løpet.

— Nå er jeg glad, og veldig fornøyd, avslutter Tjomsland.

- Fenomenal

Suveren vinner av NM for kaldblodshopper ble Lannem Silje. Den fem år gamle hoppa til Ola M. Skrugstad driver med en annen idrett enn de øvrige traverne. Unikumet fra Dovre klinket til fra start for sin kusk Tor Wollebæk, som satt i føringen etter en 500-åpning på lynraske 1.20. Derifra og inn ble det en 1.600 meter lang parademarsj for favoritten.

Lannem Silje klinket til i hoppe-NM for kaldblods og vant suverent. Hun gir publikum gåsehud når hun danser på lette ben inn til seier for Tor Wollebæk. Foto: Baard Larsen

— Det kribler i kroppen nå. Hun var god og skal jeg beskrive henne med ett ord er det fenomenal. Å vinne NM som femåring er stort, sier Ola M. Skrugstad etter seieren.Verdens beste kaldblodstraver uansett kjønn tok sin 38 seier på 41 starter og regelrett jogget inn til suveren seier på 1.22,9 over 2.140 meter autostart til trampeklapp som fikk gåsehud av oppvisningen.

Sørlandets treårscup for kaldblods ble vunnet av Ingbest og Tom Erik Solberg. Han snudde seg og lurte på hvor konkurrentene ble av. Foto: Baard Larsen

Gode pokalvinnereBest i V75-innledningen var Ingbest, som sammen med Tom Erik Solberg viste konkurrentene bakskoa i Sørlandets treårscup for kaldblods. På oppløpssiden snudde Solberg seg, og fastslo at konkurrentene lå langt bak.

Meget populær seier var det også i siste løp, der Johan Herbjørn Undem vant lett Sølvhesten, pokalløpet for fire— og femårige varmblodshester.