— Etter det jeg hører, sprekker det i mange kommunepartier. Det kan bli veldig jevnt, sier leder av Farsund Ap Helge Nesheim.

— Det tror jeg ikke noe på. Nominasjonskomiteen var enstemmig for Randi Øverland. Mange kommuner må ha endret oppfatning hvis dette skal bli spennende, sier leder i Kristiansand Ap, Terje Næss.

Derfor Øverland:

Terje Næss er sikker på at Øverland blir valgt. Her er hans begrunnelse for Øverland:

- Hun er kvinne, hun er uvanlig engasjert, og hun har lang erfaring som statssekretær. Hun har departementene under huden. Agder trenger henne nå , sier Næss.

Derfor Sandåker:

Nesheim sier Øverland slett ikke er dårlig, men han mener Sandåker er bedre. Her er hans begrunnelse for Sandåker:

- Han er mer samlende, han samarbeider bedre med andre partier og han er mer fleksibel , sier Nesheim.

Kristiansand har 27 av de 82 delegatene på nominasjonsmøtet som starter på Vågsbygd videregående skole klokka 13.30. — Til nå har Farsund, Marnardal, Sirdal og Vennesla snakket om å støtte Sandåker. Det holder på langt nær, sier Næss.

Oppfordret

Helge Sandåker har sittet i fylkestinget i flere perioder, og sa tidlig offentlig at han ønsket å bli partiet fylkesordførerkandidat. Nominasjonskomiteen spurte han imidlertid aldri om det. I stedet gikk komiteen enstemmig inn for Randi Øverland.

— Da flere lokallag spurte meg om å stille som Øverlands motkandidat, kunne jeg ikke la være. Jeg ønsker topplassen. Jeg hører at det skal være adskillig flere lokallag som støtter meg nå. Det blir veldig spennende. Blir det ikke meg, blir det Randi. Hun er dyktig hun også, sier Sandåker

Randi Øverland sier dette:

— Når en samlet komité ville ha meg, greide jeg ikke å si nei til utfordringen, men nominasjonsmøtet bestemmer. Så får vi se.

Avviser kampanje

Både Øverland og Sandåker nekter for at de har jobbet hardt i partikulissene for å bli valgt. Med de nye meningsmålingene (Ap over 40 prosent) kan Aps fylkesordførerkandidat i Vest-Agder endelig ligge an til å bli fylkesordfører. Partiet har ikke hatt den posisjonen før.

Begge påstår at de har nokså lave skuldre for utfallet og at de av respekt for nominasjonsmøtet ikke har drevet noen valgkampanje for seg selv.

Sandåker benytter anledningen til å takke lokallaget hjemme i Marnardal.

— De har utsatt nominasjonen hjemme slik at jeg kan delta i denne runden. Taper jeg i fylket, fortsetter jeg som ordførerkandidat i Marnardal, sier han.

- En stemme eller to

Helge Nesheim i Farsund sier Næss tar feil hvis han tror det fortsatt bare er fire lokallag som støtter Sandåker. Han vil ikke si eksakte tall, men han sier støtten til Sandåker nå er helt jevn med Øverland.

Les også:

Les også:

— Vi får svaret i ettermiddag, men etter det jeg hører kan det sto om en stemme eller to, sier Nesheim.

Næss tror støtten til Sandåker er så liten at det ikke en gang er sannsynlig at han blir fremmet som kandidat på nominasjonsmøtet. Næss tror det ender med full støtte til Øverland.