— Dette finner jeg meg ikke i, smelte Dybesland til med i en meget følelsesladet debatt under driftsstyremøtet i Mandal tirsdag kveld.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Saken handlet om det siste driftsstyremøtet der rådmann-saken ble debattert.

Knut Sæther er fortsatt sykemeldt etter at han fikk en telefon fra gruppeleder Sven Seljom (H). I følge Sæther fikk han beskjed om at han ikke lenger hadde tillit i

bystyret, mens Seljom sier at han ikke hadde sagt noe slikt.

Noen dager etter ble saken tatt opp i et ekstraordinært driftsstyremøte som ordføreren innkalte til. Hensikten var å orientere om telefonsamtalen og å uttrykke tillit til rådmannen.

Et vedtak om å ønske rådmannen tilbake til jobb ble gjort.

Krangel om lovlighet

Men nå er det full krangel om hva som egentlig ble vedtatt og om møtet i det hele tatt var lovlig. Nå har Høyre krevd at fylkesmannen skal lovlighetskontrollere det hele.

Partiet sier at det ikke ble votert over om møtet skulle være lukket, det ble ikke gjennomført en formell votering av vedtaket og de mener selve innkallingen er kritikkverdig. Driftsstyret tirsdag handlet altså om måten forrige møte ble gjennomført på skal sendes til fylkesmannen for lovlighetskontroll.

Knut Sæther er fortsatt sykemeldt som rådmann i Mandal. Foto: Jarle R. Martinsen

Ordføreren redegjorde for slik han opplevde driftsstyremøtet der rådmannsaken ble behandlet. Et av stridstemaene er om det ble votert eller ikke om man ønsket at rådmannen skulle forsette i jobben.— Ingen sa noe på at vi skulle vedta ønsket om at han skulle fortsette. Det er en helt vanlig måte å votere på som Dybesland ikke lot til å oppfatte, sa ordføreren.

Og det fikk Hannah Dybesland til å reagerte: - Jeg finner meg ikke at ordføreren bruker slik hersketeknikk, sa hun - tydelig opprørt.

Opprørt

En av de andre innleggene kom fra Venstres Stein Inge Dahn. Han var oppgitt over at Seljom hadde ringt til rådmannen i det hele tatt.

— Det gjorde han fordi han sitter i en gruppe som har utviklingssamtaler med rådmannen. Og rådmannen tok han på alvor nettopp fordi Seljom sitter der, sa Dahn. Flere av representantene ba om at fylkesmannen ikke ble trukket inn for å lovlighetsbehandle vedtaket og møtet.

Dette handler også om omdømmet til Mandal kommune

— Dette handler også om omdømmet til Mandal kommune. Om saken blir behandlet hos fylkesmannen lever den videre, og det er ingen tjent med, sa Aps Even Tronstad Sagebakken.

Annullerte vedtak

Det endte med at driftsstyret nullet ut vedtaket som ble gjort i det forrige møte om at de ønsket at rådmannen skulle fortsette.

Driftsstyret gjorde deretter et nytt vedtak om det samme: «Driftsstyret konstaterer at det politiske miljøet vil at rådmannen skal fortsette i sin stilling».

Fortsatt sykemeldt

Rådmann Knut Sæther er for øvrig fortsatt sykemeldt. Han tar ikke telefonen når Fædrelandsvennen ringer, men meddeler via sms at han ikke vet når han «eventuelt vil være tilbake på jobb».

Om bruken av ordet «eventuelt» betyr at han vurderer å slutte, er ikke mulig å få svar på nå.