Den dramatiske ulykken skjedde på E 18 ved Akland i Risør torsdag kveld. Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut da ulykken ble meldt klokka 18.51.

En bil havnet torsdag kveld på taket på E 18 ved Akland i Risør, der den tok fyr. Her slukker brannvesenet brannen i bilen. Foto: Tipser

Kolliderte og tok fyr

En personbil som kom kjørende fra Oslo hadde kollidert i en lyktestolpe, kjørt opp på veiskulderenog veltet rundt på taket.

Ekteparet i 60-årene som var i bilen ble reddet ut av en politipatrulje like før bilen sto i full tok fyr.

— Politifolkene gjorde en kjempejobb. Jeg vil påstå at de fikk reddet ekteparet. De var heldige som kom så tidlig til stedet at de fikk anledning til å redde dem ut, sier Odd Holum, stasjonssjef ved Risør politistasjon til Fædrelandsvennen.

- Tok fyr med en gang

De to politibetjentene, begge fra Tvedestrand lensmannskontor, hadde vært på et annet oppdrag da de kom kjørende bak ulykkesbilen.

— De så ikke selve ulykken, men så at det ble mørkt da gatelyset gikk. Omtrent samtidig så de bilen på taket, så de lå ikke mange hundre meterne bak, sier Holum.

Politifolkene fikk varslet om ulykken og reddet ekteparet ut.

— De var ikke mer enn ute av bilen før den var overtent. Det tok fyr med en gang. Når en bil blir liggende på taket, så renner det ut drivstoff. Da er det et tidsspørsmål før det blaffer opp ved antenning. Da er det en håpløs situasjon, sier stasjonslederen.

Lettere skadet

Ekteparet ble fraktet til Sørlandet sykehus i Arendal, ingen av dem alvorlig skadet.

— Etter forholdene går det greit med dem. Bilføreren regner med at han blir skrevet ut i løpet av fredagen. Kona må kanskje bli på sykehuset litt lengre , da det skal tas noen flere undersøkelser. Men det står etter forholdene bra til med dem. De har kommet utrolig heldig ut av det, sier Holum til Fædrelandsvennen.

Sørlandet sykehus opplyser fredag formiddag at den 67 år gamle kvinnen er moderat skadet. Mannen, som er 68 år gammel, fikk lettere skader i ulykken.