Hendelsen skjedde natt til søndag 20. desember i fjor i Vågsbygd. Etter det Fædrelandsvennen får opplyst, skjedde volden på slutten av taxi-turen. Det var da tre passasjerer igjen i maxitaxien, og det skal ha oppstått et munnhuggeri mellom dem og sjåføren knyttet til betalingen.

Ifølge tiltalen slo taxisjåføren en av de mannlige passasjerene sine med knyttet hånd blant annet i hodet og i magen, slik at han falt overende på gulvet i drosjen. Resultatet ble et blått øye, kul i pannen og to små kutt i ei hånd.

Sjåføren er videre tiltalt for å ha slått og sparket mannens kjæreste, som forsøkte å stoppe angrepet.

For volden er han tiltalt etter straffelovens paragraf 271 om kroppskrenkelse.

Samme kveld ble det avdekket at taxi-sjåføren hadde kjørt rundt med en slirekniv som han oppbevarte i ei lomme i taxiens førerdør.

For dette er han tiltalt etter straffelovens forbud mot å bære kniv på offentlig sted.

— Han erkjenner ikke straffeansvar for noen av delene av tiltalen. For legemskrenkelsen handler det om at han først ble angrepet av en eller flere av passasjerene som ikke ville betale for seg. Han opplevde at han kun forsvarte seg, sier sjåførens forsvarer Tore Øydne.

— Når det gjelder kniven, er dette en bil som ikke er hans. Eieren av drosjen hadde diverse verktøy liggende, blant annet en kniv, sier forsvareren.

Han opplyser at mannen ble fratatt kjøreseddelen etter hendelsen, men fikk denne tilbake etter ikke lang tid.