— Nå nærmer vi oss realiseringen av Lindesnesregionens medisinske senter, sier daglig leder for senteret Rune Myrmell.

Følg FVN Mandal på Facebook!

2. desember skal senteret etter planen åpne. Dermed er det interkommunale samarbeidet mellom Mandal, Åseral, Audnedal, Lindesnes og Marnardal blitt enda tettere.

— Tidligere var legevakta et samarbeid mellom Mandal, Lindesnes og Marnardal. Nå er også Audnedal og Åseral blitt med, sier Myrmell.

Over gårdsplassen

Legevakta og dens ti ansatte flytter ikke langt - bare over gårdsplassen i det gamle sykehuset. Legevakta har i en årrekke vært nedleggingstruet, men består nå sterkere enn noen gang.

Her har legevakta i Mandal holdt til i mange år. Nå flytter de over gårdsplassen til det som skal bli Lindesnesregionens medisinske senter. Foto: Jarle R. Martinsen

— I slutten av oktober vil Spiggeren legesenter flytte inn i lokalene. I begynnelsen av november står så sengeposten med fire senger klare. Dette vil være et heldøgns tilbud for alle innbyggerne i de fem kommunene, sier Myrmell.

Stor aktivitet

Fra før av har Sørlandets sykehus stor aktivitet i det gamle sykehuset med voksenpsykiatri, barne- og ungdomspsykiatri, ruspoliklinikk, ambulansetjeneste og blodbank.

Totalt vil hele senteret ha 19 ansatte når det er ferdig.På sikt håper Myrell å få tilbake røntgen— og MR-tilbudet til Mandal. - Vi ønsker også et tettere samarbeid med spesialisttjenesten ved Sørlandets sykehus, sier han.