Før jul bestemte byutviklingsstyrets flertall at det skulle være skråtak, ikke flate tak for de 20 eldreboligene Tore Hansen-Tangen vil bygge ved Strandpromenaden. Torsdag ble det omkamp.

— Jeg er provosert over endringene siden sist. Det er blitt kjempedårlig, og det virker nesten som om utbygger har gjort dette bevisst for at vi skulle velge det første forslaget. I dette kvartalet, ut mot sjøen, må det settes opp noe som er bra. Vi skal gå forbi her i alle år, påpekte Cecilie Nissen (V).

Rasmussen kritisk

Hun møtte som vararepresentant og sørget for at flertallet vippet i favør Hansen-Tangen.

Rundt 30 naboer, med skipsreder Einar Rasmussen i spissen, hevder prosjektet bryter med Murbyplanen i forhold til høyder, struktur og takform. De engasjerte både arkitekt og advokat for å torpedere nybygget.

— Byutviklingsstyrets flertall avviste det forrige prosjektet, det vil være underlig om vi faller ned på prosjektet likevel. Området er sårbart, mente Mette Gundersen (Ap).Fra Høyre ble det poengtert at byutviklingsstyret var delt sist, ettersom det var et 5-4-vedtak.

— Jeg tror ikke utbygger har hatt intensjon om å tegne et stygt bygg, men vi synes det første utkastet er det beste. Det passer best inn, sa Helene H. Knudsen (H).

- Glir bedre inn

— Jeg er uenig. Den nye takløsningen glir bedre inn i bybildet, sett fra sjøen. Det er en tilfredsstillende løsning, men det er min uprofesjonelle, estetiske vurdering, svarte Eirik Dåstøl Langeland (Ap).

Også KrF mente det nye forslaget var mye bedre.

— Dette er et slags saltak som tilpasser seg bebyggelsen mot Tresse, mens man beholder de mer moderne fasadene som kan snakke sammen med Rasmussen-bygget på andre siden, sa Grete Kvelland Skaara.

Plan- og bygningssjefen erkjente at de ikke er murbyfundamentalister.

— Vi leser ikke murbyplanen som andre leser religiøse bøker. Vi prøver å finne intensjonen, forklarte Venke Moe, som anbefalte flate tak ved forrige korsvei.

Siste ord er ikke sagt. Saken skal til slutt behandles av bystyret 12. februar.