— Det var veldig moro og veldig inspirerende, sier Tronstad til Fædrelandsvennen.

Midtbanespilleren gikk fra Start til den engelske Championship-klubben i januar i fjor. Målet for 19-åringen var å få debuten forrige sesong, men han har måttet nøye seg med spill for U21-laget i reserveligaen etter overgangen.

Der har han gjort sine saker så bra at manager Chris Powell inkluderte han i kamptroppen til møtet mot Bolton på Macron Stadium lørdag. Tronstad måtte se kampen fra tribuneplass, men det ga uansett mersmak.

— Jeg var med i kamptroppen som belønning for all innsatsen jeg har lagt ned. Det er gøy å se at det harde arbeidet jeg legger ned blir lagt merke til. Det gir mye selvtillit og er veldig motiverende, sier Tronstad.

- Føler jeg nærmer meg

Mandag var han tilbake på rekruttlaget, og hadde blant annet en målgivende pasning til Duane Holmes da Huddersfields U21-lag slo Sheffield Wednesday 3-1. — Føler du deg nærme debuten nå?

— Jeg føler jeg nærmer meg ja. De siste ukene har det gått veldig bra og jeg føler jeg har tatt steg. Men det handler om å være tålmodig og bare fortsette å jobbe like steinhardt framover som det jeg har gjort. Det er det eneste som gjelder, så kommer resultatene, sier Tronstad.

- Hvilke beskjeder har du fått av manageren og trenerne?

— At jeg bare må stå på videre, og gjøre det bra på kamper og treninger. Jeg skal fortsette å vise meg fram, så kan muligheten plutselig komme, sier Tronstad.

Må være tålmodig

Huddersfield er inne i en svak periode i serien. Det har kun blitt ett poeng på de fire siste kampene for laget, som nå ligger på en 19. plass på nivå to i England.

Førstkommende helg er det kamp mot topplaget Brentford (3. plass, red.anm.).

- Har du noen forhåpninger om å bli tatt ut til troppen?

— Det er jo alltid lov å håpe, men jeg kommer ikke til å bli skuffet om jeg ikke er med. Er det en ting jeg har lært meg, så er det å være tålmodig. Men selvfølgelig hadde det vært veldig gøy, sier Tronstad.