KRISTIANSAND: — Ifølge de fornærmede barna skal dette ha skjedd nesten ukentlig i omtrent fem år. Noen ganger har det skjedd flere ganger ukentlig. Det er vanskelig for barna å konkretisere hendelsene når det har foregått over så lang tid, sier konstituert statsadvokat Carl Henning Leknesund.

Han betegner saken som en «nokså alvorlig familievoldssak», og frykter barna på 10 og 7 år kan ha fått varige psykiske skader av mishandlingen.

— Det var barna selv som fortalte sine lærere og helsesøster om mishandlingen. Barnevernet ble koblet inn, og de kontaktet politiet. Faren er nå ilagt besøksforbud mot sitt eget hjem, forteller Leknesund.

Drapstrusler

Ifølge statsadvokaten erkjenner faren, som er 41 år gammel, delvis straffskyld.

— Han erkjenner at han kan bli truende og brølende, men mener detaljene i tiltalen er overdrevne, forklarer han.

Der står det at han skal ha slått, sparket, lugget, dyttet, kløpet, dratt dem i håret og holdt dem i nakken. I tillegg skal han flere ganger ha truet med å drepe eldstemann.

Mor ikke involvert

Leknesund presiserer at barnas mor verken er mistenkt eller siktet for å ha hatt noe som helst kjennskap til mishandlingen.

- Det har vært et heftig regime som har ført til at barna har fortalt dette til lærere og helsesøster på skolen sin, sier Leknesund.