Ifølge dommen fra Lister tingrett opprettet 52-åringen et mobilabonnement under falsk navn høsten 2010. Fra denne telefonen skal mannen ha sendt slibrige meldinger til minst fire jenter i løpet av tre måneder i 2013. ## — Moralsk forkastelig

Ifølge Avisen Agder, som omtalte saken først, skal 256 personer ha mottatt meldinger fra telefonen i denne perioden. Forholdene han er dømt for dreier seg om krenkende adferd overfor fire personer.

To av jentene ble kontaktet etter at 52-åringen hadde snakket med dem på et treningssenter, noe retten ser på som «klart moralsk forkastelig og derfor hensynsløs».

Seksuelle kommentarer

I en melding mannen sendte til en 9 år gammel jente skrøt 52-åringen av sitt eget kjønnsorgan. Meldingene han sendte til en 16-åring var av samme type, men ble også fulgt opp med mer personlige meldinger med seksuelle kommentarer om jentas kropp.

Nekter straffskyld

Mannen nektet straffskyld under rettssaken. Ifølge mannens advokat, Kjetil Hauan Andersen, er det foreløpig uklart om han anker.

— Vi prosederte på at han ikke hadde sendt disse meldingene, men ba også om en betinget reaksjon dersom retten fant ham skyldig. Det har vi ikke blitt hørt på, sier Hauan Andersen til Fædrelandsvennen.