— Arbeidet med delrapporten som omhandler Sørlandet sykehus Flekkefjord har strandet. Det var spesielt innen kirurgi det tilspisset seg. Selv om stillingene i stor grad har blitt besatt av utenlandske leger som har bosatt seg i Flekkefjord, er rekrutteringssituasjonen utfordrende og sårbar, sier administrerende sykehusdirektør Jan-Roger Olsen.

Han avviser at det er noen krise at den delen av sykehusets strategiplan 2015-17 som omhandler sykehusets avdeling i Flekkefjord, ikke er blitt ferdig som planlagt i høst. Arbeidsgruppa begynner nå med blanke ark, og får frist til utgangen av mars 2015 med å legge fram et nytt forslag.

— Det er ikke sikkert det vil lykkes å komme til full enighet, men jeg ønsker meg en rapport som både de ansatte i Flekkefjord, kirurgisk avdeling for hele sykehuset og ledelsen kan leve med, sier Jan-Roger Olsen.

Avdelingsoverlege Marcus Gürgen ved kirurgisk avdeling i Flekkefjord legger ikke skjul på at de og sykehusledelsen har hatt et sprikende syn på hvordan akuttkirurgien bør organiseres i fremtiden. Han er derfor glad for at arbeidsgruppa kan starte på nytt, og håper de skal klare å samle seg om et forslag som alle kan stå inne for.

— Jeg deler direktørens bekymring for at det i fremtiden vil bli vanskelig å rekruttere. Det utenlandske markedet er nærmest støvsuget for kirurger, og i Norge går det mot stadig mer spesialisering. Det vi trenger i Flekkefjord er kirurger som både mestrer ortopedi og generell kirurgi, sier Marcus Gürgen.