Sjømannskirken sendte ut pressemelding sent i ettermiddag. Der heter det:

«Generalsekretær Audun Myhre fratrer stillingen som generalsekretær i Sjømannskirken — Norsk kirke i utlandet. Bakgrunnen for dette er ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles fremover».

Var domprost

Myhre har vært generalsekretær i organisasjonen siden 1. oktober 2009. Han gikk til Sjømannskirken etter en kort periode som domprost i Kristiansand. Myhre er også kjent som fotballspiller. Han har 189 A-lagskamper for Start og var med på å ta seriegull for laget i 1978. — Jeg ønsker ikke å gi noen kommentar i dag, opplyser Myhre til Fædrelandsvennens.

Styreleder Einar Askvig takker i pressemeldingen Audun Myhre for stor innsats. Myhre retter også stor takk til Sjømannskirkens mange medarbeidere og støttespillere.

Virksomhet i over 80 land

Askvig står oppført som kontaktperson i pressemeldingen, men ønsker ikke å svare på spørsmål over telefon. Han har bedt om å få tilsendt alle henvendelser skriftlig, og sier det kan ta noe tid før han gir svar. Tirsdag kveld svarte Askvig at partene er enige om ikke å gi kommentarer utover pressemledingen.

Askvig, advokat med praksis i Spania, overtok som styreleder etter Thorild Widvey, da hun ble kulturminister sist høst. Han er konstituert fram til generalforsamlingen i organisasjonen i august.

Sjømannskirken har om lag 200 ansatte og virksomhet i over 80 land i alle verdensdeler: Organisasjonen består av 31 sjømannskirker, en nettkirke, ni nordsjøprester, fire studentprester og sju ambulerende sjømannsprester.

Sjømannskirkens kommunikasjonssjef, Linn Mevold Skogheim, sier hun ikke har noen kommentarer å gi.

Styret har konstituert ambulerende sjømannsprest Jan Olav Johannessen i stillingen som fungerende generelsekretær fram til ny generalsekretær er på plass.