— Videregående skole er for alvorlig til kun å overlates til skolefolk, sa Ansgar Gabrielsen på styremøte ved Universitetet i Agder på onsdag.

Han er leid inn av Kristiansand kommune for å jobbe med planen om en ny helsebydel på Eg. Ideen er at sykehuset og universitetet skal være kjernen i en helsebydel. Disse skal så trekke til seg andre virksomheter.

Les også:

Færre slutter

Ansgar Gabrielsen mener Kristiansand kommune bør vurdere å holde av en tomt til videregående skole når de planlegger en ny helsebydel. Han mener elevene da vil være mye tettere knyttet på arbeidslivet.

Han mener en slik type videregående også kan føre til at færre slutter.

— Vi har en kjempeutfordring med elever som dropper ut. Det kunne vært annerledes om de fikk en annen tilknytning til arbeidslivet, sa Gabrielsen under orienteringen i styret.

Les også:

Praksis

Ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn (H), mener elever fra en rekke fagområder kan få praksis i en helsebydel.

— En videregående kan absolutt gi noe inn mot en helsebydel, sier Grundekjøn som ikke tror at man nødvendigvis må bygge en ny skole i tillegg til dagens KKG (Kristiansand katedralskole Gimle).

— Jeg skal ikke skryte av egen kondisjon, men det er knappe fem minutter å sykle til sykehuset, sier han.

Fylkesutdanningssjef Arly Hauge kjenner til planene om en videregående skole, men sier at han ikke kjenner godt nok til dem til å gi en vurdering.

Les også: