I en kronikk i Fædrelandsvennens papirutgave mandag mener samtlige tillitsvalgte i Flekkefjord og samtlige tillitsvalgte i Arendal at Torgersens vurdering av ett storsykehus er mye mer risikosport enn å fortsette med dagens tre.

Her er kronikken Torgersen skrev:

Her er kronikken fra de tillitsvalgte:

— Jeg har ikke lest kronikken, men det må være greit at tillitsvalgte forfekter meninger. Jeg har ikke konkludert om sykehusets fremtid. Derimot har jeg referert utredninger, analyser og en foreløpig konklusjon faggrupper har kommet med, sier Torgersen til Fædrelandsvennen.

— Jeg vil også avvise at jeg legger sterke føringer på prosessen, noe jeg vet tillitsvalgte også hevder, sier Torgersen, som sier det er betydelig intern uenighet i sykehuset nå.

De tillitsvalgte skriver at Torgersen og utviklingsplan 2030 mangler dokumentasjon på at ett storsykehus er best. De regionale helsesenterne som skal opprettes, omtales som rene eksperimenter.

De tillitsvalgte mener Utviklingsplan 2030 mangler en troverdig beskrivelse av hvem som skal ta seg av den sterkt økende populasjon av gamle med mange sykdommer.

De tillitsvalgte konkluderer med at det er tryggere å utvikle dagens tre sykehus enn å eksperimentere med ett stort.