Kristiansand tingrett mener han må få 90 dager for de nye truslene. 35-åringen erkjente ikke straffskyld i retten.

Hendelsen fant sted i 22. juli i en leilighet i Kristiansand der 35-åringen var sammen med flere bekjente. Ved tre anledninger hadde han kniven framme, og uttalte blant annet at «han kunne drepe hvem han ville». Han var sterkt beruset.

— Uten foranledning

Første gang holdt han kniven med tuppen inn mot halsen til en mann, slik at det ble et lite merke. Retten legger til grunn at de øvrige i leiligheten oppfattet at dette skjedde uten foranledning. 35-åringen husker kun at han tok kniven fram denne ene gangen for å illustrere et poeng i den forrige knivdommen hans.

Situasjonen roet seg, og 35-åringen sa unnskyld. Etter dette tok han på nytt fram kniven. Stemningen ble amper mellom ham og den fornærmede mannen, som også var sterkt beruset. Eieren av leiligheten reagerte med å kaste seg mot 35-åringen og ta fra ham kniven. I fallet slo han hodet.

Eieren av leiligheten ønsket så at alle skulle forlate stedet. På vei ut snudde 35-åringen, tok fram kniven igjen og rettet den mot samme mann. Mannen ble redd og svarte med å sparke etter ham, slik at begge rullet ned trappa. 35-åringen ble deretter slått og fikk hodet dunket i bakken og fratatt kniven. Politiet ble tilkalt, og 35-åringen ble pågrepet.

Fikk punktert lunge

I retten viste forsvarer Arild Holden til at klienten ble utsatt for kraftig gjengjeldelse av fornærmede. Han fikk blant annet punktert lunge. Holden mener at dette bør føre til en betinget straff.

Retten mener derimot at volden mot 35-åringen for en stor del er nødverge og ikke gjengjeldelse.

«Alvorlige trusler må av individualpreventive og allmennpreventive grunner gis en merkbar straff selv om gjerningsmannen skulle ha fått sanksjoner av privat karakter i etterkant. I den grad det tiltalte ble utsatt for gikk ut over rettmessig nødverge, vil dette kunne forfølges som en separat straffesak», skriver retten.

Les også:

17. juni ble 35-åringen dømt til fengsel i fem år og ti måneders for å ha knivstukket sin tidligere kamerat i hans 30-årslag. Mannen ble livstruende skadet. 35-åringen har erkjent knivstikkingen, men dommen er anket.

Forsvarer Arild Holden har ikke svart Fædrelandsvennen tirsdag.