KVINESDAL: 57-åringen som kjørte gjennom isen i Kvinesdal i helga er ikke avhørt, og politiet venter på svar på blodprøven mannen avla.

Mannens promille blir avgjørende for siktelsen.

— Han er anmeldt, med mistanke om kjøring i beruset tilstand. Hvis det viser seg at det er snakk om promillekjøring så vil promillens størrelse være avgjørende, sier lensmann Jon Magne Olsen ved Kvinesdal lensmannskontor.

- Kan han slippe unna med en bot?

— Ja, hvis promillen er lav så kan han det.

Vanlig promillesak

- Han er anmeldt for kjøring i beruset tilstand, sier du. Hva med kjøringen på isen, vil det bli tatt med i siktelsen?

— Hva en eventuell siktelse kan bli tør jeg ikke si. Det tar vi ikke standpunkt til nå, sier Olsen.

— Men fra vår side behandler vi dette som en helt vanlig promillesak, selv om det selvsagt er uvanlig at det har skjedd på et islagt vann.

Bevisst handling

Det var natt til lørdag 57-åringen kjørte på isen, rett ved Liknes sentrum. Lørdag formiddag fikk politiet undersøkt stedet.

— Det er bekreftet at bilen hadde kjørt ned en snøfylling og tatt noen runder på vannet, sa operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt da.

Spor på stedet tydet på at ferden ut på isen var en bevisst handling, og altså ikke en utforkjøring.

Turen tok imidlertid en brå slutt da vekten av bilen ble for mye, og den gikk gjennom isen. Heldigvis for sjåføren skjedde det på grunt vann.

Ikke første gang

Men det er ikke første gang bilister har våget seg ut på islagt vann i Kvinesdal.

— Det har i perioder vært meldinger om kjøring på islagt vann oppe på Galdalsvannet i Austerdalen. Men der dreier det seg mer om folk som har kjørt for moro skyld, og ikke promillekjøring, sier lensmann Olsen.