TOPPETASJEN: Jon Nordmo flyttet i november inn i øverste etasje her i Bystranda Park, sentralt i bildet. Helt til venstre ses Aquarama, deretter Bystranda Aveny, og til høyre en flik av Bystranda Terrasse. Foto: Vegard Damsgaard
ODDERØYA RETT INN: Dette er noe av det man hviler øynene på i Bystranda Park, sett fra første etasje vel å merke. Foto: Vegard Damsgaard

KRISTIANSAND: — Det er rett og slett fantastisk å bo der. Det er helt stille, siden trafikken er lagt i bakkant, det er sentralt til det meste og har alle kvaliteter. Jeg ser på det som en investering, forteller Jon Nordmo til Fædrelandsvennen.

49-åringen lever av at Karius og Baktus innreder bolig i kristiansandernes tenner. Noe av inntekten fra Nordmo Tannlegesenter på Lund pløyes nå tilbake i byens boligbransje, i et litt annet format.

Jon Nordmo. Foto: Lars Hoen

130 kvm terrasse

Tannlegen har slått sammen to romslige leiligheter til én, og dermed fått hele 274 kvadratmeter gulvplass å boltre seg på i sjette etasje i A-bygget, som ligger nærmest Bystranda.

På skyfrie dager betyr det sol dagen lang og utsikt på øverste hylle. Inkludert i prisen er 130 kvadratmeter privat terrasse pluss en mindre balkong.

— 17,7 millioner høres stivt ut for en leilighet?

— Jeg tror definitivt det er en god investering, både mens jeg bor der og når den en gang skal selges, sier Nordmo, som takker nei på spørsmål om å vise fram investeringen.

Kvadratmeterprisen hos ham ligger på «bare» 65.000 kroner. Dette er godt under de 95.000 det vil koste per kvadratmeter i toppetasjen på Tangen Ytterst, som Fædrelandsvennen omtalte nylig.

Her er det anslått at prisen for de 133 kvadratmeter store toppleilighetene vil lande på rundt 12,6 millioner kroner. Eller det dobbelte, om noen velger å slå ut veggen til naboleiligheten når salget starter om noen måneder.

Betaler for ekstraservice

— 17,7 millioner for en leilighet i Kristiansand er mye penger, men det viser seg at med god beliggenhet er det god betalingsvilje. Så er det også en veldig stor leilighet, påpeker Ingrid Svendsen, eiendomsmegler og leder for nybyggavdelingen i ABCenter.

107 av 121 leiligheter er solgt i Bystranda Park, der snittprisen ligger på 52.000 kroner per kvadratmeter. Halvparten av boligene er overtatt av kjøperne, resten ferdigstilles til sommeren. Bak prosjektet står Kruse Smith og Selvaag Bygg, som er kjent for å bygge såkalte plussboliger.

— Det er lagt til rette med egen lobby og resepsjonist, og store fellesarealer som rommer selskapslokaler med storkjøkken, bibliotek, dagligstue, treningsrom samt to hotellrom som leies ut til kostpris, slik at beboerne slipper å kjøpe det ekstra soverommet til gjester, opplyser Svendsen.

- Hvor mye betaler de for dette?

— Det betales 950 kroner i serviceavgift per leilighet, svarer Svendsen.

Nordmo Tannlegesenter AS hadde i 2011 en omsetning på 11 millioner kroner og et driftsresultat på nærmere én million. Nordmo, som er spesialist i oralprotetikk, var samme år oppført med en skattbar inntekt på 3,8 millioner.