KRISTIANSAND: Statens vegvesen stoppet et vogntog med latvisk sjåfør lørdag ettermiddag. Siden det var et toakslet vogntog valgte de å ilegge kjøreforbud, ettersom vogntoget var på vei vestover mot Lohnelier og Trybakken.

— Med slike forhold som var i dag, valgte vi å stoppe biler som kun hadde to aksler, med begrunnelsen at det ofte er de som står og spinner i bakkene, sier Kostøl.

Språklige utfordringer

Sjåføren ble forklart at han ikke var godt nok skodd for føret, og ble ilagt kjøreforbud. Det var imidlertid noen språklige utfordringer.

- Vi trodde vi hadde fått forklart at han måtte bli stående. Vi prøvde å oversette så godt som mulig, blant annet ved hjelp av data, og fikk aksept for det, sier kjøretøykontrollør Tor Inge Kostøl i Statens vegvesen.

Men ett eller annet sted må kommunikasjonen ha sviktet. For en stund etter fikk han en telefon fra en kollega på Rige.

— Han sa at han trodde sjåføren hadde stukket fra Rige.

Stoppet på nytt

Kostøl var da ute på et annet oppdrag. Han kjørte til E 39, og stilte seg opp ved avkjørselen til Mjåvann.

— Da fikk jeg stoppet ham igjen. Jeg vet ikke om han hadde misforstått eller hva det var, men vi hadde ingen problemer med sjåføren og han oppførte seg godt, sier Kostøl.

Likevel: Politiet var allerede rutinemessig varslet, og sjåføren ble tatt med til stasjonen.

- Politiet tok med vedkommende og anmeldte ham for brudd på trafikkreglene. Han vedtok en bot på 15.000 kroner, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.