GRIMSTAD: Fem døgn etter at gassanlegget i In Amenas ble beleiret av terrorister har fem nordmenn fremdeles status som savnet. Blant dem er 43 år gamle Alf Vik fra Grimstad.

Ordføreren håper

— Vi følger fortløpende opp de pårørende i samråd med Statoil. Vi vet ikke noe mer om hva som har skjedd, men håper i det lengste på at det går bra, sier ordfører i Grimstad, Hans Antonsen.

Antonsen ønsker ikke å uttale seg om hva kommunen konkret foretar seg i oppfølgingen av de pårørende, ettersom det er taushetsbelagt informasjon.

- Oppleves forferdelig

Den 43 år gamle trebarnsfaren er opprinnelig fra Austrheim i Hordaland, men har i mange år vært bosatt på Groos i Grimstad sammen med sin familie. En av familiens naboer sier til Fædrelandsvennen at han kjenner 43- åringen som en hyggelig og imøtekommende kar.

— Vi har ikke hatt veldig mye kontakt, men han er alltid vennlig når jeg møter ham. En veldig hyggelig kar. Vi vet jo ennå ikke hva som har skjedd, men det oppleves jo forferdelig, sier Dag Wirak til Fædrelandsvennen.

Ifølge Dagbladet er klassiske amerikanske biler en av 43-åringens store interesser.

Alf Vik er utdannet ingeniør og har jobbet i Statoil siden 2007. Ifølge Stavanger Aftenblad har han jobbet ved gassanlegget i In Amenas i tre år.

Vet hvor gislene befant seg

Søndag kveld opplyste Utenriksdepartementet at de har god kunnskap om hvor de fem nordmennene befant seg da gisseltakerne tok seg inn på området.

— Vi har teorier om hvor de befant seg da det begynte. Jeg kan ikke si noe mer om deres status. Vi er i en situasjon nå hvor vi klamrer oss til håpet, men også må innse at liv kan ha gått tapt sa utenriksminister Espen Barth Eide til NRK søndag.

Algeriske myndigheter har opplyst at 23 gisler og 32 gisseltakere ble drept fra onsdag til lørdag, men varsler at tallene kan bli oppjustert. Mandag meldte algeriske medier at så mange som 50 gisler kan ha blitt drept.