Dagsavisen skriver tirsdag at KrF-nestlederen fra Kristiansand vurderer å slutte, etter en tøff høst der hun mistet moren i kreft.

— Jeg skal bruke jula på å bestemme meg for om jeg fortsetter som nestleder i KrF eller ikke. Når du blir satt ut av livet slik jeg ble i høst, gir det inspirasjon til å begynne med blanke ark, og finne ut hva du egentlig har lyst til å gjøre, sier Dagrunn Eriksen til avisen.

Ikke jobbet

I høst har hun hatt permisjon for å pleie sin kreftsyke mor, Torun Pedersen. I november døde hun, 69 år gammel. I 2003 mistet hun også faren i kreft, ifølge Dagsavisen.

— Det er tre uker siden jeg sa farvel til min mor. Etter det har jeg vært sykemeldt med halsbetennelse og prolaps. Skal du stå i toppolitikken må du ha lyst og energi. Du gjør ikke det av plikt eller rutine. Jeg har ikke klart å tenke på om jeg lander her eller der. Derfor må jeg gå en runde i jula, sier hun.

Eriksen forteller at morens tilstand forverret seg i august, og at hun fra september var hjemme hos moren til det siste.

Spekulasjoner

Fra før er det kjent at KrFs andre nestleder, Bjørg Tysdal Moe, gir seg. Spekulasjonene rundt hvem som skal inn i KrF-ledelsen har dermed skutt fart. Dagrun Eriksens fravær har også ledet til spekulasjoner om også hun nå vil gi seg.

— Når jeg sier at jeg må tenke meg om, skjønner jeg at det blir spekulasjoner. Men jeg vil ha en åpen, ærlig prosess, og valg­komiteen skal få beskjed innen fristen i januar, sier hun til Dagsavisen.

Blant de aktuelle til en nestlederstilling trekkes KrF-kronprins Kjell Ingolf Ropstad (29) fra Evje fram, som blant annet var sentral under forhandlingene om statsbudsjettet. Oslo-politiker Erik Lunde (35) og stortingspolitiker Olaug Bollestad (53) er også aktuelle navn, ifølge Dagsavisen.

Det spekuleres også i om Eriksen er interessert i stillingen som fylkesmann i Agder, noe hun ikke utelukker overfor Dagsavisen, mens hun også sier at hun ikke har søkt på stillingen.