— Det er bekreftet at helikopteret som kalket i Surtevann ikke har styrtet. Politiet har vært i kontakt med piloten. Situasjonen er avklart, melder Agder-politiet på Twitter klokka 16.01.

Politiet anser dermed meldingen om helikopterstyrt som feil. Politiets tipser har sett et helikopter som drev med kalking.

— Et helikopter har akkurat kalket Surtevann. Dette kan ha blitt feil oppfattet av melder, melder Agder-politiet på Twitter klokka 15.52. Brannsjef Tor Oddvar Torkildsen forklarer følgende til Fædrelandsvennen på stedet:

— Et helikopter har kalket vannet. I det det har sluppet kalken, kom det en stor, hvit sky. Rundt vannet er det veldig mye trær, så det som har skjedd er at i det helikopteret slapp kalken, så det ut som helikopteret "forsvant" i skyen, sier Torkildsen.

— Helikopteret er trygt hjemme på basen, legger han til.

Torkildsen understreker at det er viktig å ta slike meldinger på alvor, selv om det i dette tilfellet viste seg å være en misforståelse.

- Falsk alarm

Også Hovedredningssentralen i Sør-Norge tvitret om saken mandag ettermiddag:

— LRS Agder bekrefter falsk alarm. Helikopter som kalket vannet, skriver de på Twitter klokka 16.05. Nødetatene rykket mannssterke ut etter den dramatiske meldingen.

- Observert røyksky

— Vi har fått melding om mulig helikopterstyrt. Det er observert et helikopter som fløy, en røyksky, og det er sett olje på vannet, sa Ola Vaage ved Hovedredningssentralen på Sola til Fædrelandsvennen klokka 15.35. Vaage la til at dykkere fra brannvesenet i Rogaland var på vei i et Sea King-helikopter. I tillegg var politiet i Agder, luftambulanse fra Arendal og mannskaper fra brannvesenet på Sørlandet på vei.

Dykkere undersøkte vannet før de dro fra stedet. Klokka 16.35 var alle nødetatene reist fra stedet.

Observasjonene skal, etter det Fædrelandsvennen erfarer, ha kommet fra stedet Surtevatnet i Audnedal kommune, cirka fire kilometer fra Konsmo.

— BVS Hægebostad og Mandal ut på melding om helikopterstyrt, Naglestad, Hægebostad, meldte 110 Agder på Twitter klokka 15.21. Politiet fikk melding om saken klokka 15.15.