KRISTIANSAND: Filadelfia fortsetter som medeier i den nye barnehagekjeden, men Læringsverkstedet overtar som hovedaksjonær i Solkollen barnehager og blir hovedansvarlig for videre satsning.

Formålet med salg og samarbeidet med Læringsverkstedet er å etablere en nasjonal barnehagekjede med utvidet formålsparagraf.

— Solkollen har utvidet formålsparagraf og en god forankring i kristne verdier og tradisjon. Barnehagens virksomhetsplan sier blant annet at «Solkollen barnehage skal være en del av «den gode barndom» med forankring i kristne grunnverdier og et inkluderende og utviklende fellesskap», heter det i en pressemelding.

Nytt hovedkontor

Filadelfia driver fire Solkollen-barnehager i Kristiansand, som skal danne utgangspunkt for den nye, nasjonale kjeden med kristen formålsparagraf.

Læringsverkstedet er en av Norges største private barnehageaktører, og har sitt hovedkontor på Jessheim utenfor Oslo. De driver 160 barnehager i Norge, og har over 4000 ansatte.

Partene i den nye barnehagekjeden er enige om å etablere et nytt kontor i Kristiansand.

— Partene har avtalt å etablere et hovedkontor i Kristiansand for utvikling av Solkollen konseptet og den nye kjeden, heter det i pressemeldingen.

Ønske om nasjonal satsing

Lars Agnar Rosten i Filadelfia understreker at det lenge har vært en drøm for Filadelfia å satse nasjonalt med Solkollen-konseptet, uten at et salg har vært høyt på agendaen.

— Det har ikke vært i vår tanke å selge oss ut av oss barnehagene, men når vi kom i kontakt med Læringsverkstedet og fant felles mål i å etablere en nasjonal kjede av barnehager med utvidet formålsparagraf, fant vi raskt frem til en felles visjon. Det ble klart for oss at dette var vår mulighet til å få vår drøm oppfylt. Den drivkraften, kompetansen og de ressursene som Læringsverkstedet besitter var den utløsende faktoren for å kunne satse nasjonalt” sier ledelsen i Filadelfia i pressemeldingen.

Solkollen fortsetter med samme navn, konsept og struktur. For barn, foreldre og ansatte i Solkollen barnehagene medfører dette derfor ingen vesentlige endringer.