ulv4.jpg Foto: PRIVAT
ulv2.jpg Foto: PRIVAT
ulv6.jpg Foto: PRIVAT

— Det er med stor respekt og en viss ærefrykt man påtar seg et slikt oppdrag, fordi det er en vill ulv som faktisk har vandret her i Agder, sier Jarle Thorkildsen, daglig leder ved Naturexpo AS på Odderøya.

Utstoppingen er bestilt av jegeren som felte ulven, og han fikk den overlevert 23. mai. Han ønsker ikke å stå fram offentlig.

Nå er hannulven på 42 kilo fra Iveland ferdig utstoppet av taksidermist Jarle Thorkildsen og overlevert til jegeren som drepte ham. Foto: PRIVAT

Jegeren er fra Iveland-området og den første på Sørlandet som har fått eierskapet til en lokalfelt ulv.— På grunn av hets mot jegere ønsker ikke han offentlighet. Ved skadefelling, eier staten byttet. Ved lisensjakt, tilfaller byttet jegeren, forteller leder av skadefellingslaget i Aust-Agder, Geir Håland Moe.

Grunnprisen er rundt 25.000 kroner for utstopping av ulv. Thorkildsen vil ikke ut med hva prisen for Iveland-ulven ble.

— Det er møysommelig arbeid. Vi ser masse ulvefilm og studerer bilder for å få kontroll på detaljene. For eksempel hvordan munnen skal være, eller øynene, sier Thorkildsen,

Han legger til at han ikke hadde greid så flott sluttresultat uten hjelp fra sine kolleger Tor Slettebøe og lærling Terje Greibesland.

Hannulven ble felt 3. februar Da hadde den i dagene før tatt flere elg. Det siste døgnet av sitt liv drepte den tre elg. 25 mann var med i jaktlaget som peilet, sporet og til slutt felte ulven.

I februar startet utstoppingen. Da var Fædrelandsvennen med, se video her: