Selv om de spilte mot et jentelag, måtte Lunde plukke 7 baller ut av nettet. Foto: Ron Henning Sundvor

— Hun er en spiller med veldig mye erfaring som kan lære og gir inspirasjon til hele laget, og spesielt keeperne våre, sa søster og trener Kristine Lunde-Borgersen etter kampen.

Ikledd norsk landslagsgenser sa Keeperen seg fornøyd med de 20 minuttene hun spilte hvor hun slapp inn syv mål. Hun tror rutinen hennes kan hjelpe Vipers før sesongstarten.

— Jeg har vært med på mye og krever mye av spillerne. Hvis de ikke gjør nok så får de høre det, for da blir det mer for meg å gjøre i målet, ler den OL-klare keeperen.

Lærer mye

Vipers førstekeeper Sakura Hauge sier det har vært lærerikt å ha den rutinerte landslagsmålvakten på besøk.

— Jeg kan lære ganske mye av henne, og det hjelper å se på hvordan hun gjør utfall, fotarbeid og så videre. Hun har hatt ansvar for noen keepertreninger, og de har også vært veldig lærerike, sier Hauge.

Ulrika Olsson fikk prøve å ha Lunde i ryggen da hun spilte så godt som hele kampen. Olsson forteller at det er fantastisk å ha henne på treningene.

— Hun er en fantastisk person å ha på kamp og treningsfelt. Hun er super-stabil i mål, og har mye å komme med for hele laget. Nå synes jeg keeperne vi har er veldig gode, så jeg merket likevel ikke stor forskjell i kampen, sier svensken.

Frister veldig å komme til Vipers

Katrine Lunde har ett år igjen av kontrakten sin med Rostov-Don, og når den går ut sier hun det frister å slutte seg til Søster Kristine i Vipers.

— Det er veldig gøy å trene med Kristine nå. Det har ikke så mye å si i kamp, men det er veldig gøy å ha henne på- og etter trening. Jeg vet jo at hun er sjefen, og det går fint. Foreløpig, sier hun.

Selv om det er ett år til kontrakten går ut, har Kristine lenge prøvd å lokke søsteren til Kristiansand.

— Det står ikke på lysta mi. Jeg har prøvd lenge å lokke henne hit, og jeg gjør det bare mer og mer nå, ler hun.

Keeper Hauge er ikke like positiv til å hente Katrine Lunde om ett år, selv om hun er klar til å gi henne kamp.

— Jeg har som mål å være keeper i OL om fire år, så jeg skal bare fortsette å utvikle meg. Men jeg har kommet her for å spille kamper, så om Katrine tar den faste keeper-plassen, må jeg vurdere fremtiden min her, sier den tidligere Tertnes-Keeperen.

Overlegen seier

Vipers 34-23 Norge (KJ98)

Det var ikke tvil om hvem som var favoritter når Elitelaget Vipers spilte mot landets beste 98-modeller. Et litt ufokusert Vipers tok tidlig ledelsen, og jobbet for halv maskin resten av kampen.

De siste 20 minuttene fikk de nok beskjed om å skjerpe seg, for da viste de Norges fremtidige stjerner kontringshåndball av høy klasse. Kampen endte til slutt 34-23 til Vipers, men hadde hjemmelaget spilt for full maskin, ville nok resultatet vært mye styggere.

Det er enda for tidlig å si hvordan Vipers ligger an til sesongstarten. Men nykommer Jeanett Kristiansen som ble toppscorer med syv mål ser ut til å bli en viktig brikke for de rosakledde i jakten på medalje.

Vipers: Jeanett Kristiansen (7), Tonje Refsnes (6), Ulrika Olsson (6), Hanne Andve (5), Mathilde Kristensen (3), Vilde Kaurin Jonassen (2), Sanne Bak Pedersen (2), Torey Stefansdottir (1), Lina Jensen (1), Johanna Friestad (1)