LONDON: Brannvesenet i London opplyser at de har mottatt en rekke telefoner fra vitner som forteller om hendelsen, ifølgeBBC.

Også to biler og et ukjent antall personer på bakken er rammet av hendelsen, ifølgeSky News.

Omstendighetene rundt hendelsen er foreløpig uklare, men vitner forteller at de kan se en røyksky stige opp fra området.

— Politiet fikk beskjed klokken 08.00 onsdag morgen (9 norsk tid) om en hendelse på Wandsworth Road. Det ser nå ut for at et helikopter har kollidert med en kran på toppen av en bygning, skriver Scotland Yard i en pressemelding.

Denne kranen dingler nå ned langs siden av bygget, skriver BBC. Etter kollisjonen med kranen skal helikopteret ifølgeMetroha spunnet rundt i luften før det eksploderte i flammer.

Tykk tåke

Et øyenvitne på stedet forteller at området er dekket i tykk tåke. Et annet øyenvitne rapporterer om biler i brann og at folk skrek.

- Det er for tidlig å bekrefte skadetall, skriver Scotland Yard videre.

IfølgeDaily Mirrorsdirektedekning skal det kun ha vært en pilot ombord i helikopteret. Helikopteret skal være av typen Augusta 109, skriver Sky News.

— Vi kommer tilbake med mer informasjon, heter det i pressemeldingen.

Alle toglinjer inn til Londons Waterloo togstasjon skal være blokkert. Ulykkesstedet ligger i nærhet til MI6, den britiske utenlandsetterretningens hovedkvarter, mellom Vauxhall - og Battersea-broen. Det er også like i nærheten av der den nye amerikanske ambassaden bygges.

— Vi gikk til arbeid og så helikopteret treffe toppen av kranen. Det var et høyt smell, og så kom helikopteret mot oss uten kontroll. Jeg kunne ikke tro det jeg så, det var fryktelig, sier Michael Krumstetstil The Guardian, som befant seg rett ved siden av helikopteret da det eksploderte.

— Ingen kan ha overlevd styrten. Det er umulig, sier Krumtstets.

Ikke mistanke om terrorisme

En talsmann for Londons brannvesen bekrefter tilThe Guardianat de mottar mange nødmeldinger om hendelsen. Flere øyenvitner forteller til britiske medier at de umiddelbart fryktet et terrorangrep da de hørte smellet og så flammene.

Øyenvitne Matt Harverson sier til SkyNews: - Alle trodde det var et terrorangrep. Det skjedde tidligere og var veldig skummelt. Alle forsøkte å komme seg ut av bygningen.

— Dette er veldig tidlig, men det er foreløpig ingenting som tyder på at dette var terrorisme, sier politiet til BBC

Sarah-Beth Casey bor like i nærheten av ulykkesstedet. Hun forteller til Sky News at hun hørte et stort smell og så store vrakrester falle mot bakken.

— Man er alltid redd for ting som 9/11 og slike ting. Da jeg hørte eksplosjonen var det som et jordskjelv. Det var som en gasseksplosjon, sier Casey.

Sist uke informerte britiske luftfartsmyndigheter om at det var en høy kranei Vauxhall område, 250 meter over bakken, skriver BBC.

Åtte brannbiler og rundt 60 brannfolk jobber med å slukke den kraftige brannen. Tykk svart røyk fra brannen kan ses langt unna ulykkesstedet.