KRISTIANSAND: Det meldes om glatte veier flere steder i Agder fredag morgen. Blant annet skal det være glatt flere steder på E 39. — Alle som kjører strekningen Mandal-Kristiansand må være obs på at enkelte steder er det utrolig glatt på veien, opplyser en bilist på Twitter.

Skjer det noe på glatta der du er? Tips oss på 03811 eller tips@fvn.no!

De fleste hovedveiene skal være saltet. Det er stort sett på sideveiene det er glatt.

Politiet advarer

Ved 06.30-tiden sa operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt at det ikke var meldt om ulykker i løpet av natten, men at de på morrakvisten har fått flere meldinger om glatte veier.

— Det var svært glatt i de indre bygder i går kveld og i natt. Vi har ikke hatt noen uhell på glatta ennå, men nå som folk begynner å våkne ringer de inn og advarer mot glatte veier, sier han til Fædrelandsvennen.

Les også:

Politiet antar det er glatt på sideveiene stort sett over hele Agder. Blant annet ringte en tipser fra Søm i Kristiansand om glatt vei.

— Vi oppfordrer folk til å ta det med ro og kjøre forsiktig. Når det er glatt på Søm, er det nok samme ståa mange andre steder også, sier Kleivane.

Blank is

Et bilde Fædrelandsvennen har fått tilsendt viser speilblank is på gang- og sykkelstien på Hellemyr.

Her er det saltet i veibanen, men ikke strødd på sykkelstien.

— Eneste mulighet til å holde seg i live er å gå på gresset i rabatten eller på hovedveien som er saltet, skriver fotografen til Fædrelandsvennen.