KRISTIANSAND: — Jeg skal bli ordfører fordi vi fornyer oss, vinner valget og fordi vi får til et bredt borgerlig samarbeid, sier en sugen Sørensen, som gleder seg til å ha helt ferske Frivold som gruppeleder.

Valgløftene til kommunevalget i 2007 har han også klare:

Modernisering av Bertesbukta med nytt ti meters stupetårn .

Rett til barnehageplass for alle.

Svømmeanlegg i Randesund.

Ny gjestehavn .

— Overordnet snakker vi om å skape en by som folk er stolte av og hvor vi greier å hjelpe dem som faller utenfor. Basert på åpenhet og ærlighet, skal vi få det til, sier Frivold.

NÆRINGSLIVET . Begge er 49 år, begge kommer fra næringslivet, hun som oppgjørsleder i If Forsikring, han som assisterende banksjef i Nordea.

— Bypolitikken har for mange offentlige ansatte, sier Sørensen.

Frivold peker også på erfaringen fra frivillige organisasjoner som begge har.

— Det frivillige arbeidet innen idrett, kristenhet og så videre, blir helt avgjørende i arbeidet med å bygge Kristiansand. Vi må vitalisere samarbeidet mellom det offentlige og det frivillige, sier Frivold.

UVENTET. At Sørensen topper Høyre-listen er ingen bombe. Men at Inger Skeie Hansen, med tre perioder bak seg, vrakes til fordel for en helt ny og uerfaren gruppeleder, var helt uventet.

— Skeie Hansen har signalisert at hun ikke ønsker topposisjoner, sier nominasjonskomiteens leder, Renate Hægeland. Inger Skeie Hansen selv sier hun ikke tar nominasjonskomiteens valg som et nederlag, men at hun er disponibel for bystyret. Hun avviser kamp på nominasjonsmøtet.

— Jeg har bred ledererfaring og er ikke redd, men det blir selvsagt utfordrende å lede gruppa og stå ansvarlig for å få til flertall med andre partier, sier Frivold.

Nominasjonskomiteen har ikke valglisten ferdig, utover de to toppene som ble offentliggjort i går ettermiddag.

FRYKTER METTE. - Sørensen, du har ingen betenkeligheter med Frp?

— Siktemålet er et bredt borgerlig samarbeid. Lokalpolitikk og rikspolitikk er forskjellig. Nå må vi se valgresultatet før vi forhandler med partnere.

— Og hvem er tøffeste utfordrer, Mette Gundersen (Ap), Jørgen Kristiansen (KrF), eller den Frp etter hvert velger?

— Helt klart Mette. Hun er drivende dyktig og en meget god kommunikator, sier Per Sigurd Sørensen.