LYNGDAL: Duoen håper å etablere en omfattende bønnetjeneste for Lyngdal i løpet av oktober. Ifølge Farsunds Avis har Tysvær og Høyland laget en egen bønnebok som skal brukes.

— Slik det ser ut, vil det ta en times tid å komme seg gjennom bønneboken hver dag. Om mange nok blir med for å utføre tjenesten kan det bli aktuelt å gå gjennom boken to ganger daglig, sier Tysvær, som tidligere var sogneprest i Lyngdal.

Han tror bønneaksjonen blir den mest omfattende i landet. Gjennom opplegget i bønneboken skal det bes for Lyngdals politikere, kommunale ledere og ansatte i institusjoner, skoler og barnehager. Kirkeansatte og menighetsråd vil også bli bedt for.

Bønnetjenesten tar i tillegg for seg samtlige menigheter i kommunen, der det vil bli bedt for deres ledere. Også regjering og kongehus og offentlige instanser som blant annet politi, brannvesen og ambulanse tas med.

— Daglig skal én eller to personer gå gjennom opplegget i bønneboken og utføre bønnetjenesten i et rom vi har fått låne på bedehuset i Alleen. Vi håper å få med minst 25 personer til å utføre tjenesten, sier Tysvær og Høyland til avisen.

Det skal også bes systematisk for næringslivsledere og ansatte i større bedrifter. I tillegg skal navngitte syke mennesker og mennesker i sorg bli gjenstand for bønn, men bare dersom de selv har sagt ja til det.

— Det tas imot bønneemner når det gjelder syke personer eller mennesker i sorg. Men for å opptre ryddig og seriøst vil vi snakke med dem det gjelder før de blir bedt for i bønnetjenesten. Dette gjelder også bedrifter og andre som vi nevner med navn, bortsett fra dem som er direkte knyttet opp mot kirker og menigheter, påpeker Tysvær.

Alle som ønsker å delta i bønnetjenesten må avgi et taushetsløfte.