FARSUND: — Det er en naturlig konsekvens og som jeg vil gjøre uavhengig av hva en politietterforskning måtte ende opp i, sier han.

Det var lørdag at elghunden hans, Zenta, ble skutt av en jeger på Vanse i Farsund. Hunden var lånt ut da den ble skutt stående på en elg som alt var felt.

Skogen har så langt ikke tenkt over noen erstatningssum, men en slik opplært elghund kan bli verdsatt til opp mot 100.000 kroner.

  • Jeg er i sjokk over at vedkommende skytter fortsatt fikk jakte i sitt jaktlag også søndag. Når han selv uttalte at han ikke visste hva han skjøt på, er det utrolig at dette ikke får konsekvenser for ham, sier Skogen.

Vedkommende som skjøt, er ikke interessert i å si noe særlig utover dette:

  • Det som skjedde var forferdelig trist og jeg er vettskremt over å få livet snudd opp ned på to sekunder. Men jeg forholder meg etter dette kun til hundeeieren og ikke til media, sier han og legger på.

Hunden var med et annet jaktlag, og derfor kjente ikke jegeren til hunden før han så den sitte på elgen og rive i dyret med tennene. I følge forklaringer han har gitt, var han usikker på hvilket dyr som satt på elgen, før han altså skjøt hunden.

På en debattside for jegere får han svært mye pepper for hendelsen. Flere mener han må miste retten til å jakte, og at han må få en straff som svir.

Saken er anmeldt, men Farsund lensmannskontor hadde i går ikke satt i gang noen etterforskning.