KRISTIANSAND: Direktoratet for naturforvaltning ønsker å forby all fritidskjøring med snøskuter. Målsetningen med forslaget er å få ned støy og forurensing. Forbudsforslaget har satt sinnene i kok i distriktene. Blant annet mener setesdølene at et forbud vil føre til fraflytting fra bygdene, melder NRK Sørlandet.

Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter karakteriserer forslaget som fundamentalistisk.

— Jeg tror ikke denne saken har vært drøftet politisk, sier de Ruiter som presiserer at han kun snakker på egne vegne.

— Men når først det er sagt synes jeg at Direktoratet for naturforvatningn går alt for langt og jeg skjønner at det blir reaksjoner, sier de Ruiter.

de Ruiter reagerer på at folk ikke skal få lov til å bruke snøskuter til hyttene sine på fjellet. Han har også forståelse for at bygdefolket i innlandet blir irritert over forbudet, når det samtidig er fritt frem for alle typer fartøy i skjærgården.

Valleordfører Steinar Kyrvestad er heller ikke spesielt begeistret for forslaget. Han tror ikke bruken av snøskuter gjør stor skade på naturen.

— Det er vanskelig å dokumentere skader etter bruk av skuter på vinterføre, og jeg tror ikke dette går på bekostning av naturen når det bare er snakk om å transport til og fra hytta, sier Kyrvestad.