KRISTIANSAND: — I nesten syv år har Terje snakket om at han skal legge belegningsstein på gårdsplassen sin, men han har aldri fått ut fingeren. Dermed tenkte vi, venner og kjente, at vi skulle sponse på han ny belegningsstein i stedet for å bruke penger på vanlige utdrikningslagsaktiviteter, forteller en av Terje Rosenvold sine tre forlovere, Kjetil Lohne, til fvn.no.

Den vordende brudgommen ble hentet hjemme lørdag klokken syv av sine kamerater. Da sendte de ham til Danmark med Master Cat klokken 09.30 for å handle kjøtt. I mellomtiden herjet kameratene med gravemaskin utenfor gårdsplassen hans.

Skjulte veien med grus

— Vi var ti stykker som gravde opp gårdsplassen og la belegningsstein. Det tok oss rundt seks timer å få lagt alt på plass, sier Lohne.

Etterpå skjulte de den nye steinen med masse grus. I tillegg ble bilen til Rosenvold sperret inne av en steinmur, som han selv måtte flytte for å få bilen ut.

I mellomtiden ante Rosenvold fred og ingen fare der han gikk rundt på Sørlandssenteret og gjorde diverse aktiviteter. Like før midnatt fikk Rosenvold se hva kameratene hans hadde gjort med tomten hans.

Lettere sjokket Lohne karakteriserer prosjektet som svært vellykket.

— Han ble helt satt ut da han så den ødelagte gårdsplassen. Det slo virkelig an, sier Lohne lattermildt.

— Først så trodde han jo at vi hadde ødelagt hele gårdsplassen hans, men da han kom frem til inngangspartiet så han et lite parti som ikke var tildekket med grus, legger han til.

Ifølge Lohne var det 27 venner og kjente som var med på sponsingen. Forloveden til Rosenvold visste heller ingenting om planene.

— De hadde utdrikningslag samtidig. Vi hentet henne etter overraskelsen, slik at hun også fikk sett dette. Deretter fikk turtelduene avsluttet kvelden sammen, forteller Lohne.

En overrasket Terje Rosenvold.

Slik så det ut før utdrikningslaget.

Slik så det ut da de nesten var ferdige.