MANDAL: — Det var litt skummelt, for vi fikk så mye røyk i fjeset, sier den unge helten Ann Kristin Østerholt Sunde (8) til Lindesnes avis.

En bråtebrann på Berge kom onsdag ut av kontroll fordi vinden snudde, og mange naboer hjalp brannvesenet i slukkingen. Blant dem var de to unge jentene. Jentene løp frem og tilbake med to bøtter og en vannkanne for å hjelpe til med å slukke flammer som var over en meter høye, melder Lindesnes avis.

— Vi så at det hadde begynt å brenne og måtte hente bøtter med vann for å slukke. Etter hvert så kom brannvesenet som hentet vann fra bekken der borte, fortsetter Ann Kristin.

Brannvesenet kom raskt til stedet, og sammen med naboene fikk de slukket flammene i løpet av en halvtime. Befalsvakt Tor Oddvar Thorkildsen skryter av jentenes innsats.

— Det gikk helt flott. De bidro godt, og tok litt på kantene og sånn, sier han til fvn.no.

I tillegg berømmer han også de andre naboene for god hjelp med slukkingen.

Brannmann Trygve Gundersen mener brannen aldri ble veldig farlig.

— Det som skjedde var at det rett og slett tok litt av. Det var ikke så veldig farlig siden det var grønt gress på kanten av jordet og en bekk i andre enden. Men det så litt dramatisk ut og plutselig blåste det fra øst, vest og nord, sier Gundersen til Lindesnes avis.