LYNGDAL: En person er død og en lettere skadet etter at to norskregistrerte trailere kolliderte front mot ved Lenefjorden i Lyngdal fredag kveld.

— Politiet fikk melding om ulykken kl 19.36 opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt.

— Navnet på den omkomne blir foreløpig ikke frigitt, av hensyn til de pårørende, sier Toralf Jørgensen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no lørdag ettermiddag.

— Sjåføren av den andre traileren som er involvert er 34 år gammel og er hjemmehørende i Aust-Agder. Han har ikke kommet fysisk til skade, men ulykken har påvirket ham sterkt, sier Lauvnes. Det var ingen passasjerer med i ulykkeskjøretøyene.

Dette er den tredje trailerulykken i Lyngdal på to dager.

Fastklemt

Arbeidet med å få løs den omkomne fra det ødelagte vraket, tok svært lang tid.

— Den omkomne ble fraktet ut av vraket 22.40 av redningsmannskapene, sier Lauvnes til fvn.no.

Utover natten arbeides det med å trekke de to trailerne løs fra hverandre. Sammenstøtet skal ha vært voldsomt.

— Vi har ingen oversikt over årsaken til ulykken, sier Lauvnes, som betegner situasjonen på ulykkesstedet som kaotisk i timene etter smellet.

— Vi lånte ut et redningshelikopter til bistand under ulykken i Lyngdal, får fvn.no opplyst ved Redningssentralen i Sola. Kort tid etter at helikopteret lettet, fikk de derimot beskjed om å gjøre vendereis, da det ble bekreftet at en av førerne var omkommet, og den andre ikke var hardt skadet.

Omdirigert Trafikken på E 39 ved Lyngdal er omdirigert, og det vil fortsatt ta mange timer før veien gjenåpnes. Politiet oppfordrer nå bilister til å benytte seg av omkjøringsveier.

Trafikken ble fredag omdirigert både ved Mandal og øst for ulykkesstedet ved Lenefjorden. Omkjøringen ga omlag en halvtimes ekstra kjøretid for reisende mellom Stavanger og Kristiansand.

— Trailere må kjøre åtte ekstra mil, langs riksvei 455 til Sveindal og videre med riksvei 42 til Eiken inn på riksvei 43 til Lyngdal. Småtrafikken blir dirigert via riksvei 461 til Kvås inn på riksvei 43, sier Torgeir Haugland ved vegtrafikksentralen i Porsgrunn til Dagbladet fredag kveld.

Det skal i tillegg være store materielle skader på stedet, og arbeidet med å få trailerne fra hverandre har vært omfattende.