ARENDAL: Det skriver VG.

Den siktede mannen skal være tidligere voldsdømt.

— Jeg slo til ham fordi han svarte meg litt stygt da jeg ba ham gjøre opp for seg, skal 25-åringen ha forklart overfor politiet.

Voldsepisoden fant sted 1. juli, og 51-åringen døde to dager etterpå på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

51-åringen hadde fest i sitt hjem i Arendal sentrum da 25-åringen gikk til angrep på mannen. Årsaken skal være at 51-åringen hadde handlet småting på betalingskortet til en syk venninne, og ikke betalt henne tilbake. 51-åringen og venninnen hadde kommet til enighet etter episoden, men det var ikke godt nok for 25-åringen, som ifølge politiet sparket og slo 51-åringen på festen.

To dager etterpå skal mannen ha blitt funnet bevisstløs ved hjemmet sitt, og han døde samme dag på sykehuset. Dødsårsaken skal antakelig være hodeskader mannen ble påført under angrepet.

25-åringen er varetektsfengslet fram til slutten av august, men Aust-Agder tingrett mener forholdet er så alvorlig at det må kunne forsvares at 25-åringen blir siktet i varetekt fram til rettssaken skal opp mot slutten av året.

— Han tilstår å ha slått ham, men det tok to dager før han falt om. Vi stiller spørsmål ved om det kan ha vært andre ting ved fornærmedes helse som kan ha ført til døden, og avventer de endelige resultatene fra Rettsmedisinsk institutt, sier forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til VG.