MARNARDAL: — Det er moro å jobbe i elevbedrift. Særlig med elever i andre klasser, slik at vi kan bli bedre kjent, mener Kenneth Fjeldkjøn, som går i 10 klasse og har vært med i elevbedriften.

— Det aller gøyeste var turen til Polen, legger klassevenninne Sandra Hillesund til.

Elevbedriften startet opp i november 2004 og siden elevene går siste året på ungdomsskolen ble elevbedriften avsluttet nylig. De gjorde opp med et overskudd på 117.000 kroner, som finansierte turen til Polen. I tillegg skal en del av overskuddet gå til innspilling av film.

  • Vi har filmet elevene med jevne mellomrom siden de gikk i første klasse. Med avslutningsturen til Polen vil vi lage en film som elevene kan ha som minne fra skoletiden her i Øyslebø, sier inspektør, Rune Johansen, ved Marnar ungdomsskole.

Elevbedriften hadde i alt 38 elever, og hver onsdag siden starten har de solgt pizzaboller til medelever og lærere. Noe som har blitt veldig populært.

— Vi har solgt masse. Her på skolen har vi bare solgt pizzaboller, men for eksempel på 17. mai solgte vi drops og kakemenn. På arrangementer i Øyslebø har vi også solgt mat, sier Kenneth Fjeldkjøn, som var så uheldig å gå glipp av turen til Polen på grunn av sykdom.

— Vi er veldig stolte av hva elevene har fått til. Jeg tror mange fikk en aha-opplevelse når de så at de faktisk tjente penger, mener Johansen.